Rod Janžekov, Gaubejev in Ferkov ima 95 potomcev

ŠTR
09.06.2019 05:31

Sončno majsko soboto so se v Slatini nad Svečino srečali številni sorodniki rodu Janžekov, Gaubejev in Ferkov iz Ceršaka in Šentilj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srečanje sorodnikov iz družine Janžek
Zorica Jevšnik

Da imajo razvejano rodovniško drevo, je na osrednjem delu srečanja tolmačil Franci Gaube, ki je drevo natančno sestavil in komentiral. Kar 95 potomcev izhaja iz roda, korenine pa segajo v leto 1866, ko sta se rodila Valentin in Antonija Gaube. Nekaterih naših dragih ni več med nami, a ostali so spomini nanje, ki jih ni moč pozabiti, je zapisala Zorica Jevšnik.
Na srečanju je bil najstarejši Jože Janžek star 88 let, najmlajša, stara deset mesecev, pa Mila Gutenberger. Ob fotografijah iz preteklosti smo poslušali tudi veliko resničnih zgodb. "Ena sega tudi v leto 1935, ko je moj dedek, ki je imel tri sinove, šel ob koncu meseca plačat kruh v pekarno. Zapisane so bile tudi tri žemlje. Sinovi so v strahu priznali, da so jih naskrivaj pojedli na njivi, skriti v koruzni kopi. Seveda so bili tepeni, da ne bi tega še kdaj ponovili," še pripoveduje Jevšnikova. Dragoceni skupni trenutki na srečanju jim bodo bogatili življenje še mnogo dni, zagotovo pa do novega srečanja v letu 2020.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta