Pesniška zbirka v poklon Danilu Muršcu

Aleksandra Papež
19.12.2020 02:00
Z izdajo knjige se želijo pokloniti ustvarjalnemu delu žal že pokojnega avtorja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posthumna pesniška zbirka Danila Muršca z zlatotiskom na platnici
Aleksandra Papež

Kar smo ob njegovi nenadni izgubi obljubili, smo sedaj izpolnili," je zapisal Zmago Šalamun, predstavnik podjetja Kreativna PiKA ob izidu pesniške zbirke Preprosto. Na računalniku pokojnega Danila Muršca so našli njegova doslej neizdana likovna in literarna dela, ki so jih oblikovno uredili in združili v knjigi, s katero se želijo pokloniti njegovemu ustvarjalnemu delu.

Posthumna pesniška zbirka Danila Muršca
Aleksandra Papež

Pri izdaji knjige je poleg založbe Kreativna PiKA sodelovalo Kulturno društvo Muršec Živkov iz Trnovske vasi, katerega dolgoletni in aktivni član je bil tudi Muršec ter njegova domača občina Trnovska vas. Pesniška zbirka je razdeljena na štiri tematske sklope: preprosto jaz, preprosto ti, preprosto mi in odhajanja. Objavljeni verzi se dotikajo najglobljih čustvovanj v le enem ali nekaj verzih in daljših, skoraj proznih razmišljanjih tudi vsakdanjih, življenjskih tem. "Na dlani nosim dušo, naprodaj. V očeh tišino, naprodaj. V prsih praznino, naprodaj. Vklopi razum, zahtevaj račun!" se glasi eno izmed krajših poetičnih razmišljanj iz knjige. Naj spomnimo, da je bil Danilo Muršec (1959-2019) iz Biša pri Trnovski vasi učitelj likovne vzgoje. Ob tem se je občasno ukvarjal s pisanjem pesmi in proze. Svoja dela je redko objavljal, saj jih je razumel kot svoje intimne trenutke, je pa bil na natečajih večkrat uspešen in tudi nagrajen. Leta 2014 je izšla njegova prva pesniška zbirka Jesenske trave, za katero je poleg verzov prispeval tudi ilustracije.

Posthumna pesniška zbirka Danila Muršca
Aleksandra Papež
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta