OŠ Hoče: Pridobili štiri dodatne učilnice, prenovljeni tudi kuhinja in jedilnica

Damijan Toplak Damijan Toplak
15.10.2022 04:00

V Osnovni šoli Dušana Flisa v Hočah so namenu predali novozgrajen prizidek. Ravnatelj Alojz Velički je povedal, da so s tem pridobili sanitarije ter prenovljeni in posodobljeni kuhinjo in jedilnico, ki sedaj sprejme do 160 oseb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ravnatelj Alojz Velički (levo) in župan Marko Soršak sta prerezala trak. 
Občina Hoče-Slivnica

Prav tako so pridobili štiri nove učilnice, dva kabineta za učitelje, shrambo, v novi mansardi bodo shranjevali rekvizite in arhivsko gradivo. Kljub določenim omejitvam ob epidemiji koronavirusa in težavam pri dobavi gradbenega materiala izvajalec gradbenih del, podjetje Makro 5 gradnje, ni zamujal.

Učenci so tako lahko že v začetku šolskega leta prišli v prostore dograjene šole. Skupaj s podružnično šolo na Reki - Pohorju je letos učence 650 ali dvajset več kot lani. Za kuhinjsko opremo, vredno okrog 200 tisoč evrov, je poskrbelo mariborsko podjetje Wudler&Brus. Celotna vrednost investicije je bila 2,36 milijona evrov, od tega so od Eko sklada prejeli 141.933 evrov.

Pred otvoritvijo dograjene osnovne šole v Hočah, prvi z leve Alojz Velički, ravnatelj šole, ob njem pa hoško-slivniški župan Marko Soršak
Občina Hoče-Slivnica

Na otvoritvi so nastopili mešani pevski zbor OŠ Dušana Flisa Hoče, harmonikar Filip Frešer, saksofonistka Zoja Soršak, violinist Vito Bejat Krajnc, učenci prvih in petih razredov so predstavili nekaj pesmi​. Prerezu slavnostnega traku, ob ravnatelju Veličkiju ga je prerezal še hoško-slivniški župan Marko Soršak, je sledil izpust golobov miru in ogled novih prostorov. Župan Soršak je o pridobitvi povedal še: "Prioritetno sta se uredili šolska kuhinja in jedilnica. Kosila so se s tem šolskim letom začasno pripravljala v kuhinjah vrtcev Hoče in Rogoza ter v kuhinji starega vrtca Rogoza. Stara šolska telovadnica je v tem času služila kot jedilnica, v garderobi je bila urejena razdelilna kuhinja za pripravo zajtrkov in malic. Med gradnjo je bilo maksimalno poskrbljeno za varne pogoje dela učencev in zaposlenih, prav tako je bil zagotovljen varen dostop do šole."

Ravnatelj Alojz Velički pa je dodal: "Vse to delamo za naše otroke, za katere vedno želimo, da bi se razvili v osebnosti, ki bodo v življenju zraven vsega naučenega znale znanje tudi uporabiti. Da bodo otroci znali ceniti osnovne človeške vrednote ter tako odkrivati smisel in bogastvo življenja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta