Operno petje ga je izbralo. Trenutno pa išče pot do uveljavitve v tujini

Damijan Toplak Damijan Toplak
29.02.2020 06:05

V Atenah je Benjamin Pregl doštudiral operno petje, lani pa se je podal v prodajo krem iz čebeljega strupa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benjamin Pregl in Tanja Račel pri Europarkovi stojnici prodajata kozmetično kremo iz čebeljega strupa.
Damijan Toplak

Osemindvajsetletni Benjamin Pregl iz Miklavža na Dravskem polju se posveča dvema poklicema hkrati. Ukvarja se namreč z opernim petjem, ki ga je doštudiral v Atenah, od lani pa tudi prodaja kozmetiko iz čebeljega strupa. Kot operni pevec občasno nastopa na prireditvah v Sloveniji, veliko več pa v tujini. Tako ga maja čaka gostovanje v operni hiši v ruskem mestu Perm, julija odhaja na izobraževalni seminar v Jeruzalem. ​
Petje ni bilo nekaj, kar bi počel že od otroštva, ampak se je dokaj pozno, šele pri petnajstih, odločil za glasbo. ​​Pravi, da je petje izbralo njega. Pritegnilo ga je, ko se je pričel šolati na mariborski škofijski gimnaziji. ​Iz Aten pa je njegova mentorica in učiteljica opernega petja Medea Iassonidi, ki jo je spoznal med njenim sodelovanjem z mariborsko Opero. Tako se je tudi odločil za šolanje v glavnem mestu Grčije. Dodaja, da je v mariborski Operi veliko bolj izkušenih pevcev, sam pa trenutno išče pot do uveljavitve v tujini.

Razlikujejo se od konkurence

​In čeprav opernega petja ne namerava opustiti, se je lani odločil še za zanimivo podjetniško pot. Ustanovil je podjetja Bee Natural, pri katerem mu pomagata še prijatelja Kristjan Zimaj in Luka Zupanc. S čebelarstvom se ukvarja tudi Benjaminov oče Miran Pregl, ki ima pašni okoliš za svoje čebele v Rogozi in na Hočkem Pohorju, a čebeljega strupa za svoje kozmetične izdelke Benjamin ne nabavi pri očetu, temveč v Švici. "V kremo dodamo majhne količine čebeljega strupa, da ta koži na neboleč način pomaga pri obnovi. Koža postane bolj napeta in mladostna, torej jo pomlajuje. Ob pridobivanju strupa čebela ne pogine. V prihodnje želimo razviti te izdelke do te mere, da bodo pomagali tudi bolnikom z artritisom in nevrološkimi bolezni," razlaga. Koristi in uporabnosti čebeljega strupa se je odločil raziskati zaradi osebne izkušnje. Nekdo od znancev je imel težave, ki so ga vzpodbudile k temu.

Benjamin Pregl in Tanja Račel verjameta v uspeh kreme za obraz s čebeljim strupom.
Damijan Toplak

Količine niso problem

Proizvodnjo imajo v Ljubljani. Ob tem Pregl preseneti s podatkom, da količine niso problem, saj v tem trenutku skladišči 300 krem, kadarkoli pa bi lahko izpolnil naročilo za tudi do 10 tisoč krem. "Prepričan sem, da bomo z našo kremo za obraz preživeli na trgu. Res pa je tudi, da je odvisno, koliko izzivov bomo imeli na tej poti. Vsekakor bomo sčasoma dodali nove izdelke in tudi izdelke v različnih gramaturah. Delali bomo tudi linijo za moške. No, čez čas bomo ponudili tudi kreme, ki bodo koristile pri artritisu in nevroloških boleznih, kar je bil v izhodišču tudi naš namen," pojasni sogovornik in še pove, da bodo ob Sloveniji njihovi glavni prodajni trgi Švica, Avstrija, Rusija in Poljska, kjer so povsod že navezali stike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta