Od deklic do babic: Dušica in Darinka štiri desetletja v eni gostilni

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
11.01.2020 04:58

Vso delovno dobo sta oddelali v gostilni Pri Majdi. Začeli sta kot dekleti, zdaj že tudi babici, pravita, da sta največ vredni pošteno delo in zaupanje, prav tako spoštovanje in prijateljstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dušica Fajfarič in Darinka Zupanič
Slavica Pičerko Peklar

Še dobro leto moram delati, pa bom tudi jaz 'študentka', kot je zdaj po upokojitvi moja sodelavka Dušica Fajfarič," se je v pozdrav nasmehnila Darinka Zupanič. Dobrih 40 let delovne dobe ima pri 55 letih, in ko se bo upokojila, pravi, bo še rade volje, če jo bodo le potrebovali, prišla kaj pomagat v gostilno, kjer je preživela vsa delovna leta. Pri Majdi, v gostilni na križišču poti v Spuhlji pri Ptuju, se natakarice ne menjavajo, kot je to že kar običaj v slovenskem gostinstvu.

Pri petnajstih v službo

"Mesec po končani osnovni šoli sem že delala v gostilni, eni ji rečejo tudi Šamp(e)rlca. Nekdanji gospodar Janez Kolarič, Majdin oče, je prišel k našemu očetu in rekel, pa kaj vaša Darinka ne bi delala pri nas, ata me je pogledal, jaz pa prikimala. Sem bila že vpisana na frizersko šolo, pa vajeniško mesto sem že imela, a nikoli mi ni bilo žal, da sem se odločila za delo v gostinstvu. Kasneje, čez leta, sem naredila še nekaj natakarskih in kuharskih tečajev, pa se tako zdaj dobro znajdem za šankom, med gosti v jedilnici in za štedilnikom, kjer se najraje lotim priprave divjačine," pravi mlajša od dveh natakaric v stoletni gostilni.

Dušica Fajfarič in Darinka Zupanič iz gostilne Pri Majdi, s svojo šefico Majdo
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta