Na bistriški sejem se ponudniki vračajo že leta

Irena Brdnik
08.01.2023 04:40

Dopoldne v dneh do božiča so trgovali ponudniki s svojimi izdelki, popoldne in zvečer do silvestrovega pa vinarji in gostinci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Družina Boštjana Rihtaršiča s ponudbo lesenih izdelkov in izdelkov domače obrti prihaja na slovenjebistriški Božični sejem iz Gorišnice pri Ptuju že več kot 15 let.
Irena Brdnik

Na tradicionalnem Božičnem sejmu na Trgu svobode v Slovenski Bistrici, na katerem so med 21. in 24. decembrom v dopoldanskem času pri stojnicah s svojimi izdelki trgovali ponudniki, je bila ponudba praznikom in zimi primerna. Med drugim je bilo na voljo suho sadje, orehi, med in medeni izdelki, izdelki iz čilija, leseni izdelki, izdelki domače obrti in dekoracije.

Žiga Legner - Čili napoj iz Malečnika je prodajal čili omake, magični čili posip, vinjak Hajcer in vložene čilije, Nika Poslek - Mr. Bee z Zgornje Polskave kremne medove, medene izdelke in darilne paketke, Infinitea - svet pravih čajev iz Slovenske Bistrice čaje, Maja Lamberger Khatib - Eko kmetija pri omi Neži iz Cirkovc domače moke, kaše in olja, Tatjana Pogelšek Sovinc iz Slovenske Bistrice drobne lesene izdelke, Zeliščarstvo Erker iz Laporja čaje, tinkture in zeliščna mazila, Klara Skale - Klara's design in Katja Goričan z Zgornje Polskave s ponudbo lasersko izrezanih in graviranih izdelkov sta imeli skupno stojnico, Sadjarstvo Vitasan iz Celja bogat izbor suhega sadja, orehe in mandarine iz doline Neretve ter Boštjan Rihtaršič iz Gorišnice, ki že več kot 15 let ponuja lesene izdelke in izdelke domače obrti, med drugim pletene košare, sita za sejanje moke in ptičje hišice.

Stojnica z mandarinami, suhim sadjem in orehi je bila bogato obložena s ponudbo suhih marelic, sliv, hrušk, fig, brusnic in mešanim suhim sadjem.
Irena Brdnik

"Pred leti sta na sejmu prodajala tast in tašča, potem svak, sedaj jaz. S prodajo sem tu zadovoljen," je povedal Boštjan Rihtaršič Tudi drugi prodajalci so bili zadovoljni, promet je od prvega dne naraščal, so povedali. Občani so nakupovali suho sadje in orehe za domačo peko in prigrizek ter medene izdelke in čaje. V večernih urah so stojnice odprli vinarji: Vina Vehovar, Vina Avguštin, Vina Repnik, Vina Martinus, Vinogradništvo Brezovšek in Gušt južna z gostinsko ponudbo. Občani so se ob vinih in gostinski ponudbi zabavali ob zvokih več glasbenih skupin različnih žanrov. Predvsem družine so se rade fotografirale ob veliki novi osvetljeni okrasni bučki pred Marijino cerkvijo. Na tradicionalnem silvestrovanju na prostem na osrednjem mestnem trgu je občane opolnoči z novoletnim voščilom nagovoril slovenjebistriški župan Ivan Žagar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta