Miklavž na Dravskem polju: Zelene terase v celoti prodane že med gradnjo

Damijan Toplak Damijan Toplak
12.07.2020 05:00

Čeprav so v podjetju GMG Peter Žula šele na polovici gradnje 28 enostanovanjskih hiš, ki tvorijo zaokroženo celoto, in naj bi novo stanovanjsko naselje, poimenovano Zelene terase, zaživelo šele pomladi prihodnje leto, so prav vse stanovanjske hiše v bližini miklavškega Spara že prodane.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damijan Toplak

"Očitno je kupcem všeč, da bodo kupili hiše, ki bodo zgrajene 'na ključ'. Hiše bodo sicer energetsko varčne in s toplotnimi črpalkami na sistem zrak-voda, prav tako imajo prezračevalne sisteme. Manjše so stale 200 tisoč evrov, večje 220 tisoč evrov," pojasni Jure Žula iz podjetja GMG Peter Žula. Obenem pove, da naj bi bile hiše dokončane do septembra letos, nato pa vključno s cestno infrastrukturo in finalizacijo objektov kupcem predane v uporabo spomladi prihodnje leto.
Prav kmalu bodo z drugim investitorjem (v bližnje naselje Borov gozd), podjetjem Agez, nadaljevali gradnjo ceste od miklavškega Spara do ulice Na Dobravi, in potem še do ulice Na hribu v skupni dolžini približno 300 metrov, saj bi v prihodnosti na miklavški občini radi mimo Spara povezali Ptujsko cesto in Ulico Kirbiševih, obenem pa so na občini stroške gradnje prenesli na nova investitorja.

Medtem ko imajo Zelene terase (v ozadju) že znane kupce, pa se komunalno opremljene gradbene parcele v naselju Borov gozd tik ob miklavškem Sparu (v ospredju) še prodajajo.
Damijan Toplak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta