Mestni svet Ptuj: Turizem potrebuje širši pristop

Hojka Berlič Hojka Berlič
26.06.2019 17:20

Vodenje Zavoda za turizem Ptuj prevzema Tanja Srečkovič Bolšec, na čelu Javnih služb Ptuj ostaja Alen Hodnik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujski mestni svet je med drugim podal soglasje k dvema imenovanjema direktorjev.
Hojka Berlič

Ptujski mestni svetniki so na današnji seji soglašali z imenovanjem Tanje Srečkovič Bolšec, univerzitetne diplomirane medijske komunikologinje, za direktorico Javnega zavoda za turizem Ptuj. Direktorja zavoda sicer na podlagi javnega razpisa imenuje in razreši svet zavoda po predhodnem soglasju ustanovitelja, torej ptujske občine. "Ptuj je turistični biser, turizem pa je gospodarska panoga. To zahteva neki širši pristop. Mi se bomo zato trudili, da bomo pozicionirali Ptuj na turističnem zemljevidu tako, kot si zasluži. In verjamem, da bomo skupaj s sogovorniki našli recept, kako to izpeljati," je o tem, kaj pričakuje od Zavoda za turizem in novega vodstva, dejala županja Nuška Gajšek. Za začetek pa napoveduje sestanek v širšem krogu, na katerem naj bi izrazili pričakovanja. "Vsekakor bomo povabili tudi vodje svetniških skupin, lahko tudi zainteresirane svetnike, da se pogovorimo, kaj si kdo predstavlja in pričakuje. Da ne bomo potem samo karali in kregali, ampak da bomo imeli priložnost izmenjati mnenja."
Spomnimo, da dosedanji direktorici Katji Gönc mandat preneha s koncem tega meseca. Po očitkih v javnosti, da je pri izvajalcu komercialnega dela Kurentovanja posredovala za izbor svojega brata kot ponudnika vin, je namreč marca na svet zavoda Javnega zavoda za turizem Ptuj naslovila odstopno izjavo z mesta direktorice. Svet zavoda je zato aprila objavil prosto delovno mesto direktorja zavoda, na katerega sta se prijavila dva kandidata, obe prijavi pa sta v celoti ustrezali vsem razpisnim pogojem. Po osebni predstavitvi kandidatov so člani sveta zavoda soglasno potrdili Srečkovič Bolščevo za direktorico.
Svetniki so dali soglasje tudi k imenovanju dosedanjega direktorja podjetja Javne službe Ptuj Alena Hodnika za še en štiriletni mandat. Hodniku se namreč dosedanji mandat izteče septembra. Nadzorni svet podjetja je sicer Hodnika v postopku ponovnega imenovanja že aprila izbral in potrdil za delovno mesto direktorja družbe za naslednje mandatno obdobje. Po soglasju mestnega sveta pa bodo lahko zaključili postopek imenovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta