Logistični center v Hočah obeta zaposlitve

Damijan Toplak Damijan Toplak
05.12.2020 05:00

Do poletja 2022 nameravajo postaviti center, v katerem bi zaposlitev dobilo od 70 do 80 ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšen naj bi bil logistični center avstrijskega podjetja Go Asset, ki naj bi bil zgrajen v Spodnjih Hočah do poletja 2022.
Go Asset

Poročali smo že, da naj bi avstrijsko podjetje Go Asset v poldrugem letu v Spodnjih Hočah zgradilo logistični center. Andrei Toma, ki je v podjetju Go Asset odgovoren za razvoj logističnega centra v Spodnjih Hočah, je povedal, da se lahko odprtja logističnega centra v Hočah nadejamo v drugem četrtletju 2022. Lokalna ekipa arhitektov se že intenzivno ukvarja z načrti in pridobivanjem uradnih dovoljenj. Načrti kažejo, da se bo razprostiral na 57.669 kvadratnih metrih zemljišča, tik ob novi povezovalni cesti v industrijski coni v Spodnjih Hočah, med avtocestnim križiščem za Slivnico in Miklavško cesto v Hočah pri bencinskem servisu Mol. Skladiščnih površin bo 22 tisoč kvadratnih metrov, v tem skladišču pa naj ne bi hranili nevarnih odpadkov, temveč bo namenjeno paletam in visokoregalnemu skladiščenju. Za to lokacijo so se v avstrijskem podjetju odločili, ker ima dobre prometne povezave in ker je v neposredni bližini proizvodno lokacijo odprla Magna.

Pogled na območje, kjer bo zgrajena povezovalna cesta v industrijski coni v Spodnjih Hočah vse do Miklavške ceste, takoj na začetku povezovalne ceste pa bo stal logistični center
Barbara Bradač

Začnejo spomladi

Za lokacijo v Hočah naj bi bilo gradbeno dovoljenje pridobljeno najkasneje do začetka prihodnjega leta, graditi pa bi lahko začeli že spomladi prihodnje leto, računa hoško-slivniški župan Marko Soršak. Tudi za ta center in ostale prometne povezave na tem območju, pa je zelo pomembna povezovalna cesta v industrijski coni v Spodnjih Hočah. Prva faza v vrednosti okrog 850 tisoč evrov, ki zajema novozgrajeno cesto od avtocestnega križišča do priključka na obstoječo cesto v industrijski coni, bi se po Soršakovih besedah lahko začela graditi prihodnjo pomlad, izvajalec del pa je že izbran - to bo podjetje Kit-ak iz Rogaške Slatine. Za rekonstrukcijo ceste v industrijski coni in gradnjo novega krožišča na Miklavški cesti pri bencinskem servisu Mol še čakajo na odobritev kohezijskih sredstev, ta del investicije naj bi skupno stal okrog 1,7 milijona evrov.

Investicija s potencialom

Najemniki skladiščnih prostorov v tem novem logističnem centru, poimenovanem Log center Maribor-Hoče, še niso znani, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi bil eden od najemnikov podjetje iz dejavnosti namenske logistike in da naj bi v centru zaposlilo od 30 do 40 ljudi. O konkretni vrednosti investicije ni govoril, povedal pa je, da bodo (skladiščno) halo dali v uporabo več najemnikom, ki jo bodo največ uporabljali za distribucijo in skladiščenje blaga. "Lahko rečemo, da bo na tej lokaciji dobilo zaposlitev vsaj od 70 do 80 zaposlenih, razgovori z možnimi najemniki pa nakazujejo, da bi lahko bila ta številka presežena," je še optimističen predstavnik podjetja Go Asset. To podjetje s sedežem v kraju Mödling, gradi na 125 tisoč kvadratnih metrih površin logistični center tudi v Sežani. Eno od tamkajšnjih stavb bo zasedel nemški trgovec Tedi, ki bo imel tam prvi logistični center zunaj Nemčije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta