Kje so Ptujčani preživljali počitnice?

Hojka Berlič Hojka Berlič
03.03.2019 01:19

Po podatkih turističnih agencij je bilo Ptujčane v počitniškem tednu najti kar na vseh celinah. Kljub temu pa ostajajo zvesti bližnjim termam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptujčani se pozimi še vedno radi zatečejo v topel objem toplic.
Janko Rath

Zimske počitnice za nekatere še trajajo, za otroke iz vzhodnega dela Slovenije pa so le še lepi spomini, ki jih delijo s sošolci. In čeprav so seveda za marsikoga v tem času prva izbira bele strmine, smo preverili, kam drugam so se še Ptujčani največkrat odpravili v preteklem tednu.

Na štiridnevni oddih

Kot pojasnjujejo v Turistični agenciji Sonček, so Ptujčani "ljubitelji term, ne le svojih, ptujskih, tudi druge slovenske, hrvaške in madžarske terme z veseljem obiščejo". Podobno opažajo tudi v ptujski enoti agencije Relax turizem, kjer so Ptujčani največ povpraševali po krajših počitnicah v Termah Čatež in Termah 3000. "Predvsem torej tam, kjer je veliko ponudbe za otroke," pojasnjuje direktorica ptujske poslovalnice agencije Relax turizem Renata Petek. Številni pa so se odločili tudi za krajši oddih v Istri.
Kot ugotavljajo tudi v Sončku, po priljubljenosti za termami sicer veliko ne zaostajajo tudi velnes hoteli na slovenski obali, predvsem v Portorožu ter v Istri in na Kvarnerju. Družine pa so se večinoma odločile za štiridnevne počitnice.

Za teden tudi v tople kraje

Petkova sicer opaža, da Ptujčani v daljne kraje raje odhajajo v paru, redkeje z otroci. S Sončkom pa je vseeno počitnikovalo tudi kar nekaj tistih, ki so si vzeli prost ves teden in ga preživeli v toplejših krajih. "Največ jih je poletelo na rob puščave, med pisane ribice Rdečega morja, v Egipt. Priljubljeni so tudi Kanarski otoki, med njimi najbolj Tenerife. Nekaj jih je svet gledalo z najvišje stavbe na svetu, Burž Kalife v Dubaju, kjer je bila priložnost tudi za kakšen nakup. Slednjega so nekateri opravili tudi v New Yorku ali na Floridi, potem ko so pogledali glavne znamenitosti. Tisti, ki so za najbolj vroče, pa so se podali po Karibih. Letos jih je največ rezerviralo kar križarjenje po karibskih otokih, ki so jih v enem tednu ali desetih dneh nanizali kar nekaj," je tudi tiste nekoliko bolj oddaljene počitniške destinacije Ptujčanov povzela Nataša Jeza iz Turistične agencije Sonček, ki dodaja, da bi, če bi z zastavicami s ptujskim grbom opremili zemljevid sveta, te bilo videti na vseh celinah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta