Katja Gönc zapušča ptujski zavod za turizem

Hojka Berlič Hojka Berlič
25.03.2019 17:45

Gönčeva zahtevala razrešitev z mesta direktorice Zavoda za turizem Ptuj, a vztraja, da ni naredila nič narobe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor NAPAST
Igor Napast

Direktorica Zavoda za turizem Ptuj Katja Gönc je na današnji seji sveta zavoda, kljub zanesljivi podpori, ki ji jo je izrekla velika večina članov sveta, zahtevala razrešitev s funkcije direktorice s 30. junijem. Razlog za to naj bi bili neutemeljeni očitki in politična podtikanja, ki so se pojavljala v zadnjem času. Direktorica pa naj bi bila deležna tudi hudih pritiskov. "Obtožbe proti meni, tako s strani županje kot ulice, so brez vsake osnove. Očitno sem mestni politiki prikladna tarča, da pokaže svojo odločnost. Pri tem dvomim, da se v vodstvu občine zavedajo, čigavo agendo s tem pravzaprav uresničujejo," je Gönčeva med drugim komentirala svojo odločitev. "Odzvala sem se samo na to, kar mi je bilo predstavljeno s strani javnosti. Očitke sem zbrala in z njimi seznanila predstavnika sveta," odgovarja županja Gajškova.
Člani sveta zavoda so sicer na današnji seji razpravljali o domnevno spornem točenju vina v karnevalski dvorani ptujskega Kurentovanja. Številne obiskovalce dvorane je namreč razburilo, da je organizator komercialnega dela Kurentovanja, podjetje Prireditve, ponujal izključno vino Vinarstva Gönc, ki je v lastništvu brata že omenjene direktorice. Domnevne nepravilnosti pa je nedavno pod drobnogled vzela tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Člani sveta pa so na mizi imeli tudi preliminarno poročilo službe za revizijo Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju glede izvedenega javnega poziva za izbiro izvajalca v okviru projekta "Kurentovanje 2019 in 2020 – Karnevalska dvorana", v katerem je ugotovila ker nekaj pomanjkljivosti.
"S to odločitvijo ne prevzemam odgovornosti, ker nisem naredila nič narobe. Zavarovati pa želim sebe in svojo družino pred pritiski," je ob svoji odločitvi še zapisla Gönčeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta