Hoče - Slivnica: Obeta se prenova več športnih površin

Damijan Toplak Damijan Toplak
02.04.2022 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V športnem parku v Rogozi bodo prenovili košarkarsko in odbojkarsko igrišče ter zamenjali dotrajano ograjo.
Igor Napast

Občina Hoče - Slivnica je bila v letu 2020 v okviru Lokalne akcijske skupine (LAS) uspešna s tremi projekti: Razigrano poletje v občini Hoče - Slivnica, Voda izpod Pohorja in Sprostitveno-rekreacijski park v Rogozi. S potrditvijo projektov so dobili tudi sofinancerski denar iz skladov EKSRP in ESRR v skupni višini 217.103 evre.

Vrednost celotnega projekta Razigrano poletje v občini Hoče - Slivnica je 132.090 evrov, pri čemer bo 86.616 evrov sofinanciranih iz sklada ESRR. Občina bo sanirala zunanje igrišče na mivki v Hočah, nabavila športno opremo ter menjala reflektorje v večnamenski športni dvorani v Hočah. S športnimi društvi bo organizirala osem tematskih dni z otroki iz poletnega tabora z namenom promocije športa. Februarja je občina že objavila naročila male vrednosti na portalu javnih naročil, tako da bo v teh dneh izbrala izvajalce ter aprila začela izvedbo. Zaključek projekta je predviden avgusta letos.

Vrednost projekta Voda izpod Pohorja je 130.546 evrov, pri čemer bo iz sklada EKSRP financiranih 90.954 evrov. S tem bo občina sanirala vodohran Križna kapela, kjer bo na obstoječi objekt v zemlji postavila manjši objekt ter ga opremila z električno napeljavo. Vodovodno inštalacijo, ki je trenutno v jašku, bo prestavila v ta manjši objekt ter ga opremila z avtomatsko klorirno napravo. Objekt bo ogradila z ograjo ter uredila druge podrobnosti, ki so potrebne za nemoteno delovanje vodohrana.

Sanirali bodo tudi igrišče za odbojko na mivki v Hočah. 
Marko Vanovšek

Sedanji objekt za shranjevanje vode se bo z notranje strani zaščitil s posebno folijo za preprečevanje vdora okoliške vode ter uhajanja čiste pitne vode v okolje. Z otroki osnovnih šol bo izveden naravoslovni dan z dvema delavnicama, v katerih bodo otroci pobliže spoznali delovanje vodohrana ter kako pitna voda priteče do uporabnika. Prav tako bodo izdelali model filtriranja vode v naravi. Tudi za ta projekt je občina že objavila naročilo male vrednosti, žal pa ni pridobila nobene ponudbe, tako da je marca znova objavila razpis. Želja je, da se dela začnejo maja, medtem ko je zaključek projekta predviden v letu 2023.

Pri tretjem projektu, sprostitveno-rekreacijskem parku v Rogozi, pa bo od skupne investicije 60.287 evrov iz sklada ESRR financiranih 39.533 evrov. Uredilo se bo manjše športno igrišče v športnem parku Rogoza, kjer se bo zamenjala dotrajana ograja, naredila preplastitev košarkarskega igrišča s tartanom ter preplastitev odbojkarskega igrišča. Celotno igrišče se bo niveliralo in zasadilo s travno rušo. Na igrišče bodo postavili tudi klopi, koše in mizo. V sodelovanju z večgeneracijskim centrom iz Rogoze se bo izvedel dan odprtih vrat, kjer se bodo pripravile vsebine za starejše, mladina pa bo izvedla turnir v igranju odbojke in košarke. V februarju je občina objavila naročilo male vrednosti na portalu javnih naročil, tako da že ima izbrane izvajalce ter bo v aprilu začela izvedbo. Zaključek projekta je predviden avgusta letos.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta