Gradili bodo dom upokojencev

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
18.11.2018 06:18

Markovčani bodo ob šoli zgradili dom za starostnike, tudi z oskrbovanimi stanovanji, da bo zaživel tudi kot medgeneracijski center.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blizu občinske stavbe, šole in cerkve bodo v Markovcih zgradili dom za starostnike.
Slavica Pičerko Peklar

Občina Markovci je z EKO-Gradvestom, podjetjem za izgradnjo in upravljanje objektov iz Ljubljane, te dni podpisala pismo o nameri, s tem pa začela resne priprave na gradnjo doma upokojencev. "Omenjeno podjetje se ukvarja z investiranjem v nepremičninske projekte za trg ter z gradnjo in sanacijo objektov za znane kupce. Direktor podjetja je naš rojak Marijan Fras in vsi dosedanji pogovori so pokazali, da lahko skupaj zgradimo dom, ki bo opravljal tudi vlogo večgeneracijskega centra v naši občini," je po podpisu pogodbe zadovoljen Milan Gabrovec, župan občine Markovci.

Prve vselitve leta 2020

V krajevnem pa tudi občinskem središču, med domom, kjer imajo svoje društvene prostore upokojenci, ter šolo in vrtcem ter ob pokopališču naj bi dom za ostarele začeli graditi prihodnje leto, prvi oskrbovanci pa naj bi se vanj vselili že leta 2020. "Želja, da bi imeli tudi v naši občini dom upokojencev, je velika, zato smo se že nekaj časa z vodstvom ptujskega doma pogovarjali o možnostih gradnje in sodelovanja. Zdaj smo sklenili, da bomo zemljišče za dom zagotovili v občini, našli smo investitorja gradnje, dejavnost v domu pa bo vodil ptujski dom," napoveduje markovski župan in dodaja, da bodo v prvi fazi zgradili klasični dom s 70 posteljami in vsaj 50 posteljami v vse bolj iskanih varovanih stanovanjih.

Kasneje bodo dom dogradili

Izbrana lokacija doma pa napoveduje tudi sobivanje starostnikov z mladimi in tako naj bi v Markovcih zaživel večgeneracijski center. Bodo pa dom v naslednjih fazah gradnje in glede na interes za bivanje v njem še dograjevali, saj naj bi tak omogočil bivanje več kot 200 starejšim občanom. Dom upokojencev v Markovcih bo stal v neposredni soseščini cerkve in občinske stavbe, kjer sta zobozdravstvena in zdravstvena ambulanta, tam je tudi pošta, v neposredni bližini so tudi trgovine, gostinski lokali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta