(FOTO) 5. Hoški tek pod Pohorje privabil več kot 500 tekačev

ŠTR
12.06.2021 04:00
Sedaj že tradicionalni tek, ki ga za krepitev zdravja in spodbujanja aktivnosti ljudi pripravlja občina Hoče - Slivnica, je kljub epidemiji koronavirusa privabil veliko tekačev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Teka pod Pohorjem se je udeležilo veliko najmlajših tekačev.
Pro Time

Slabi napovedi navkljub vreme organizatorjem ni nagajalo in prireditev je bila uspešno izvedena. Teka se je udeležilo 500 tekačev in tekačic, ki so premagovali 10 kilometrov ali 6,5 kilometra dolgo raznoliko traso med polji, ob ribniku, nad vinogradi. Po besedah udeležencev je proga pravi "Tour de Hoče - Slivnica" in od posameznikov zahteva izjemno pripravljenost. Tekaška proga se namreč vzpenja med vinograde, v hrib nad Čreto, in tako tekačem in tekačicam ponudi neponovljiv razgled na čudovito naravo.

Pred začetkom 5. teka pod Pohorjem
Pro Time

Le dobrih 33 minut je za pretečenih deset kilometrov potreboval Tadej Osvald, ki je imel najboljši čas in s tem postal absolutni zmagovalec 5. Teka pod Pohorjem. Otroci so se preizkusili na 300-, 600- in 900-metrski razdalji, odvisno od starostne skupine. Udeležba mlajših tekačic in tekačev je bila velika, zato za tekaški podmladek ni skrbi. Vsekakor pa je bil to praznični tekaški dan, ko so se aktivirali številni in merili moči na svojevrstnem poligonu. Poleg tega je bila to odlična priložnost za aktivno preživljanje prostega časa.

Med tekom po pohorskih poteh
Pro Time

V občini Hoče - Slivnica se vse leto trudijo, da spodbujajo športne aktivnosti, in so ponosni, da so se umestili na zemljevid tekaških prireditev. Posebno veseli so, da sta jim uspeli organizacija in izvedba tako velikega dogodka v času epidemije. Vreme je zdržalo, tekači so zatrjevali, da je bilo idealno; tistih nekaj dežnih kapelj pa je prišlo kar prav za osvežitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta