Dijaki ormoške gimnazije niso le številke

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
29.03.2019 16:23

Programa splošne gimnazije in predšolske vzgoje obiskuje 147 dijakov, ki jim do znanja in razvoja talentov pomaga 16 profesorjev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ormoški dijaki Imajo tudi svoj band.
Lenka Keček Vaupotič

Ormoška gimnazija deluje 21 let in po prvih letih, ko so izobraževali samo gimnazijce, od leta 2014 izvajajo tudi srednji strokovni program predšolske vzgoja. K njenemu obstoju in dobremu delovanju veliko prispeva njena ustanoviteljica, ormoška občina, saj jih je vsa leta spodbujala tudi z od 80 tisoč do 150 tisoč evri letno za stroške delovanja in dodatne dejavnosti.

Ormoški dijaki Imajo tudi svoj band.
Lenka Keček Vaupotič

​Pet zlatih maturantk

Ponosni so na rezultate na maturi, saj se v zadnjih letih lahko pohvalijo celo s stoodstotnim uspehom. Lani so denimo imeli tri zlate maturantke na splošni maturi in dve na poklicni. "Vendar vedno znova poudarjamo, da dijaki pri nas niso številke. Ni jih veliko, zato imajo prednost, da vsakega poznamo, vemo, kje so njihova močna področja, ki jih je potrebno spodbujati, a tudi, kje so njihove šibke točke, ki so izziv in priložnost za razvoj," pravi ravnateljica.

Ormoška gimnazija ima sodobne prostore in pokrit bazen.
Darja Lukman Žunec

Posvetijo se talentom

​Ob rednem učnem programu na gimnaziji spodbujajo razvoj raznovrstnih talentov. Omogočijo jim pripravo na številna tekmovanja, pripravljajo predavanja, delavnice in oglede razstav. Poseben posluh imajo za športnike, saj so dijaki uspešni predvsem v rokometu in strelstvu. Glasbeniki imajo pevski zbor in šolski bend, gledališčniki, predvsem dijaki predšolske vzgoje, pa pripravljajo številne gledališke in lutkovne predstave, s katerimi gostujejo v okoliških vrtcih in šolah. Dijake, ki jim je blizu literarno ali likovno ustvarjanje, spodbujajo tako, da jim pomagajo pri udeležbi na natečajih in pri predstavitvah.

Gimnazijski pevski zbor je navudšil na otvoritvi festivala Ormoško poletje.
Arhiv Gimnazije Ormož
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta