Brezmejnost ljubiteljske kulture

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
24.12.2018 14:17

Najbolj zaslužni za kulturno dogajanje na vasi in v mestu so prejeli posebna priznanja. Gallusova plaketa Dragu Kleinu, ki ohranja zven tamburic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drago Klein s svojimi tamburaši iz Cirkovc
Natalija Jurše

Benjamin Vidovič, Leskovec, Gregor Zmazek, Markovci, Vesna Horvat, OŠ dr. Ljudevita Pivka, Danica Ambrož, Gorišnica, Mira Petrovič, Cirkulane, Martin Tetičkovič, Zavrč, Zdenka Golub, Podlehnik, in Ivan Ogric, Hajdina - to so prejemniki letošnjih priznanj ptujske območne izpostave JSKD. Gallusovo plaketo, najvišje priznanje na področju glasbene dejavnosti, je letos prejel Drago Klein, ki vodi dva tamburaška orkestra, v Cirkovcah in v Majšperku. Z obema se s tekmovanj vrača s številnimi najvišjimi priznanji. Klein že dobra štiri desetletja prenaša svoje znanje na mlade tamburaše in neutrudno piše odlične priredbe za tamburaško glasbo.
Priznanja kulturnim ustvarjalcem so podelili na predvečer dneva kulture v ptujskem Narodnem domu, kjer je potekala osrednja prireditev, na kateri so predstavili program in dosežke kulturnih društev na regijskem, državnem in mednarodnem področju. Tokratna prireditev, udeležil se je je tudi slavnostni govornik Marko Repnik, direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, je bila posvečena 20-letnici delovanja ptujske območne izpostave JSKD. Ta povezuje kar 70 kulturnih društev in zvez, v okviru teh pa deluje okoli 130 skupin in 30 posameznikov.
Da je kulturna ustvarjalnost na širšem ptujskem območju resnično velika, priča tudi podatek, da na osnovnih in srednjih šolah deluje še vsaj 110 različnih skupin. Iva Brajovič, vodja ptujske izpostave JSKD, dodaja, da so si v tem letu ogledali kar petnajst območnih prireditev ter ocenili devet gledaliških predstav na območnem nivoju, izvedli sedem regijskih prireditev, dva regijska seminarja in ob tem še državno srečanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta