Aktivne in zabavne poletne počitnice: ''Odlično je bilo!''

Barbara Bradač Barbara Bradač
25.08.2019 06:02

Poletni tabor v Račah se bliža koncu. V sedmih tednih ga je obiskalo kar 290 otrok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poletni tabor je bil dobrodošel za otroke in njihove starše. Letošnji se uspešno zaključuje.
Svizec šport

Plavali smo, divjali, se spuščali po toboganu, se malo tudi sončili. Odlično je bilo," so navdušeni pripovedovali otroci, ki so se udeležili zadnjega tedna poletnega tabora (izteka se ta teden) v občini Rače - Fram. Ta je letos že drugič poskrbela za to, da lahko otroci preživljajo ustvarjalne in pestre počitnice, predvsem pa gibalno aktivne, in to po ugodni ceni za starše: 20 evrov na teden s hrano vred oziroma 60 evrov za tiste, ki niso iz občine, kajti račko-framska občina program sofinancira.

Imeli skoraj pravi kino

"Pa na poligonu se veliko igramo," in "igramo tudi nogomet in med dvema ognjema," sta dodala Vid in Jakob. "Meni je pa bilo najbolj všeč, ko smo si šli ogledat živali," pove Nina. Juliji in Mili pa so bili všeč dnevi, ko so v šolski telovadnici prespali. "Na pižama partyu smo imeli skoraj pravi kino pa sladkarije smo lahko jedli. Zobke smo si umili in spali v spalnih vrečah," sta opisovali. Veliko različnih dogodkov in aktivnosti so organizirali animatorji in učitelji pri Svizec športu, ki so že drugo leto poskrbeli za pester počitniški program v občini Rače - Fram, v sosednji Hoče - Slivnica pa tretje leto. Letos je od 8. julija do 23. avgusta v Račah 290 otrok preživelo počitnice zabavno in varno. V vsakem od tedenskih terminov je bilo na voljo 45 mest.

Obiskali so tudi Mariborski otok.
Svizec šport

Občina poskrbela za mlajše občane

"Vsak teden je precej večji obisk kot lani. Šest tednov je bilo skoraj popolnoma zapolnjenih, le v tistem avgustovskem tednu, ko je bil praznik, je bilo malo manj otrok, a še vedno 31," je povzela Irena Zajc Satler iz Svizca. "Veliko aktivnosti in tudi proste igre so imeli otroci, saj je tudi ta izjemno pomembna, zanjo jim omogočimo prostor in veliko rekvizitov, žoge, loparje, družabne igre ... In otroci se predvsem popoldne sami igrajo," dodaja Zajc Satlerjeva. Ob tem izpostavlja dobro sodelovanje z občinskimi gasilci, ki so jih tudi obiskali. "Mislim, da je občina s taborom dosegla svoj namen, da je v počitniškem času poskrbela za svoje mlajše občane in jim omogočila aktivne počitnice. Le otrok ali dva na teden sta bila namreč iz druge občine," je povzela Zajc Satlerjeva. Za polne otroške želodčke so poskrbeli v šolski kuhinji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta