Spet iščemo Večerov utrinek poletja

dr
16.06.2019 17:13

Vsak dan od ponedeljka do srede ter v soboto bomo v našem časniku objavili eno od fotografij z dopustniško tematiko, ki nam jih boste poslali na spletno stran Vecer.com

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lanska zmagovalka po izboru strokovne žirije: Pod vodo
Sebastjan Halec

Medtem ko nekateri že preživljate brezskrbne dopustniške in počitniške dni, se drugi nanje šele pripravljate. Ker pa je čas dopustov tudi čas fotografiranja, vas vabimo, da sodelujete na nagradnem natečaju. Morebiti si boste prav vi ob koncu natečaja - trajal bo do 15. septembra - prislužili nagrado. Vsak dan od ponedeljka do srede ter v soboto bomo v našem časniku objavili eno od fotografij s pripisom, kje ste jo posneli, ob koncu pa bo komisija med poslanimi posnetki izbrala tisto, ki bo avtorju/-ici prislužila nagrado. Drugo boste izbrali obiskovalci spletne strani Vecer.com, kjer bodo objavljene prav vse poslane fotografije. Obiskovalec spletne strani lahko pozitivno oceni (všečka) neomejenokrat neomejeno število fotografij, vendar le enkrat na vsakih 24 ur. Če bodo ugotovljene nepravilnosti oziroma zlorabe sistema, bodo podvojeni všečki izbrisani. Ob zaključku natečaja bomo mi in vi izbrali in nagradili najboljši poletni dopustniški utrinek 2019 izmed tistih, ki nam jih boste poslali na spletno stran www.vecer.com/poletna-fotografija. Lani smo na elektronski naslov uredništva prejeli več kot 500 fotografij; nekatere avtorice in avtorji so poslali le eno, nekateri tudi po ducat. Veliko jih je bilo napravljenih z mobilnimi telefoni, nekaj manj s klasičnimi fotoaparati, ene so bile krepko dodelane z uporabo raznih računalniških orodij, na primer photoshopa, druge pa povsem avtentično spontane. Nekatere so bile odlične, nekatere povprečne, ene za na razstavo, druge za v družinski album, gotovo pa vse napravljene z žarom in srcem.
Tričlanska žirija, v kateri sta bila poleg Večerovega urednika fotografije Saša Bizjaka še fotoreporter Andrej Petelinšek in novinar Vojislav Bercko, ni imela lahkega dela, a zmagovalec je bil lahko le eden. Na koncu je komisija izbirala med štirimi fotografijami: posnetkom Otroška misel med sivko Ivana Puriča (ki je premočno zmagala v spletnem glasovanju obiskovalcev Večerove spletne strani), sliko Pod vodo Sebastjana Halca, utrinkom SUPset Jana Šerbinka in posnetkom Pod površjem Julije Kancler. In zmagala je ... fotografija Sebastjana Halca Pod vodo, ki je za nagrado prejel kamero GoPro Hero, druga nagrada, polaroidni fotoaparat Instax mini 9, pa je šla v roke Ivana Puriča. Letos sta nagradi kamera GoPro Hero in brezpilotni letalnik oziroma dron. (dr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta