(VIDEO) Evropski dvoboj Nomme Kalje in Mure zaradi okužb odpovedan, kaj sledi?

M.D.
27.08.2020 11:58

Dvoboj Nomme Kalje in Mure odpovedan, v obeh ekipah so namreč v preteklih dneh potrdili okužbo s koronavirusom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tekma prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Estoniji med Nomme Kalju in Muro bi se morala začeti ob 16.30.
Uroš Gramc

Portal slovenskega športnega časnika Ekipa je dopoldne poročal, da iz Estonije prihajajo zaskrbljujoče novice glede izvedbe današnje evropske tekme Mure. Ker naj bi bili v obeh ekipah nogometaši okuženi s koronavirusom (Mura je to tudi potrdila), je estonski zdravstveni odbor sporočil tamkajšnji nogometni zvezi, da organizacija tekme ni priporočljiva oziroma da je dejansko ne sme biti.

"Danes zjutraj je prišlo do sestanka, kjer je bilo zvezi rečeno, da sama ne more odločati o ničemer. V prvi vrsti zaradi zakonov, ki so trenutno v veljavi v Estoniji. Tisti, ki so bili v stikih z okuženimi, bi morali biti v izolaciji," je sporočil direktor estonske zveze Mihkel Uiboleht. O usodi tekme sta odločala estonska vlada in pristojno ministrstvo, saj ima ta možnost, da podeli posebno dovoljenje za organizacijo tekme, še poroča Ekipa. 

Po sestanku predsednika vlade Jürija Ratasa z ministrom za kulturo ob 13. uri pa je znano, da tekme danes ne bo, saj prisojni organizatorjem niso dodelili posebnega dovoljenja za tekmo. Kot poroča televizija Sportklub, ki bi morala prenašati tekmo, je današnji dvoboj odpovedan zaradi grožnje s koronavirusom. 

Estonska nogometna zveza je zdravstvenemu odboru predlagala, da v četrtek, 27. avgusta, dodatno testira igralce obeh moštev, nogometna zveza pa je ponudila tudi priložnost, da po tekmi vse nogometaše estonskega kluba namestijo v karantenski hotel. V različnih medijih se pojavljajo informacije, da bi lahko bila tekma prestavljena na petek, 28. junija, a iz Mure so nam sporočili, da te možnosti ni, Uefa je tekmo odpovedala, Prekmurci pa se danes vračajo v domovino. Ob tem scenariju bo v naslednji krog najverjetneje napredovala Mura, saj gostitelji niso mogli izvesti tekme.
{facebookpost}https://www.facebook.com/NogometnaSolaMura/posts/3582585318439651{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta