Severni Irci v Mariboru: Iz zraka jim je tu všeč

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.08.2020 09:00

Člani ekipe Coleraina vidijo Mariborčane kot nagrado

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za Coleraine je tekma z Mariborom velika priložnost.
Andrej Petelinsek

Pred začetkom tiskovne konference se je zdelo, da niso navajeni protokola evropskih tekmovanj, ki ga je Maribor v zadnjem desetletju do potankosti osvojil predvsem zaradi pravil Uefe, a rahle zmedenosti Otočanom nihče ni zameril, hitro so za Slovenijo in Maribor priletele prve pohvale.
Trener Oran Kearney je ocenil, da so za njegovo ekipo dobre priprave na tekmo: "Priprave na tekmo so za nas potekale gladko, prav tako pot v Maribor. Slovenija je iz zraka lepa, srečni smo, da smo tukaj, čeprav so temperature drugačne kot doma." V predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo so Severni Irci srečno premagali predstavnika San Marina. "Izjemno veseli smo, da smo prišli do drugega kroga, preučili smo Maribor, njegovo zgodovino, sploh zadnja leta v Evropi. Izziv pred nami je izjemno težek, a se ga veselimo."
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1298939240219377664?s=19{/twitter}
Da je prihod v Maribor, na "pravi stadion", za ekipo nagrada, je pripomnil osrednji branilec in kapetan Stephen O'Donnell, tekmo pa vidi kot veliko priložnost zase in za ekipo. Če so bili pred enim tednom nogometaši druge najboljše ekipe Severne Irske v minuli sezoni favoriti, je tokrat drugače, pravi Kearney: "V sedmih dneh se je situacija za nas obrnila. V prvem krogu smo bili favoriti, zdaj smo outsiderji. Tako posamezno kot ekipno smo izjemno veseli, da smo v tem delu tekmovanja, to je za vse nas velika priložnost in nagrada."
Trener še doda, da je ekipa tokrat bolje pripravljena na Evropo kot v preteklih letih: "V prejšnjih letih, ko smo igrali v Evropi, smo običajno imeli samo dva tedna za pripravo, tokrat je drugače. Zaradi novega koronavirusa treniramo že skoraj devet tednov, odigrali smo osem pripravljalnih tekem in v kontekstu priprav na Evropo smo pripravljeni tako kot še nikoli."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta