Novo medijsko središče v Ljudskem vrtu, vijoličasti pred prvim testom: "Razviti moramo svoj stil igre"

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.08.2020 08:00

Maribor se bo danes ob 20.45 v Ljudskem vrtu v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomeril z ekipo iz Severne Irske, Colerainom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborčani se zavedajo, kaj Evropa prinaša igralcem in ekipi.
Andrej Petelinsek

V novem medijskem središču Nogometnega kluba Maribor pod severno tribuno Ljudskega vrta, razdeljenem v dva prostora - za tiskovne konference in za novinarsko delo -, sta sinoči spregovorila Sergej Jakirović in Nemanja Mitrović. Za oba bo današnja tekma prva evropska v Ljudskem vrtu, prva za Maribor.
{twitter}https://twitter.com/mihadajcman/status/1298648754963218439{/twitter}
Vijoličasti se na dvoboj s Severnimi Irci podajajo brez odigrane uradne tekme v sezoni, toda to ne spreminja načrtov Maribora, pravi trener Sergej Jakirović: "Sprejeli smo, da se je treba prilagoditi, in sprejemamo, da smo v tej tekmi v vlogi favorita. Želimo zmagati, ne glede na to, kje ali s kom igramo. Tako bo tudi tokrat. Verjamem, da se bomo pokazali v pravi podobi. Z avtoriteto na igrišču. Analizirali smo moštvo Coleraina, med pripravami smo si ogledali tudi številne prejšnje tekme Maribora proti nasprotnikom s podobnim slogom igre. Posebna pozornost in previdnost bo potrebna pri prekinitvah, sicer pa se moramo postaviti kot ekipa, ki narekuje svoj ritem. Ne smemo si dovoliti, da pademo v obdobje brez nadzora, z divjanjem gor in dol po igrišču."
Jakirović se strinja, da je breme biti favorit v sistemu, ko odloča le ena tekma: "Težko je, ker vsi pričakujejo lahko napredovanje. Vemo, kako je v nogometu, tu nič ni lahko. Druge tekme v kvalifikacijah za evropsko ligo in ligo prvakov so pokazale, da se lahko zgodi karkoli. Toda vemo, kaj moramo narediti, fantje morajo biti maksimalno motivirani." Nekdanji reprezentant BiH je še opozoril, da gre za resno ekipo, ki je v svoji državi osvojila drugo mesto in 65 točk v prvenstvu, kar je zelo zgovorno dejstvo.
Branilec Nemanja Mitrović pravi, da je ekipa Evropo vzela zelo resno: "Vemo, kaj Evropa prinaša nam igralcem in klubu. Letos je tekmovanje specifično, ker odloča le ena tekma. Na papirju slabše ekipe imajo morda to sezono več možnosti kot v prejšnjih letih, zato moramo biti še bolj osredotočeni." Ljubljančan ve, od kod preti nevarnost pri nasprotnikih: "Zelo so nevarni med prekinitvami, pri dolgih žogah, odbitkih, ne komplicirajo veliko in streljajo na gol, ko so blizu kazenskega prostora. Oboji smo pripravljeni, da gremo v drugi krog." Mitrović se zaveda, da obramba ekipe na pripravljalnih tekmah ni pokazala najboljših predstav, evropska tekma bo pravi test, da vijoličasti branilci dokažejo, da so ta del igre popravili.
Vijoličasti v preteklosti niso imeli veliko težav v kvalifikacijah evropskih klubskih tekmovanj z ekipami, ki igrajo podoben nogomet in tehnično niso na najvišjem nivoju. Jakiroviću veliko pomeni, da so bili del strokovne ekipe Darka Milanića v preteklosti tudi njegovi sedanji sodelavci v Mariboru. "Razviti moramo svoj stil igre," opozarja snovalec mariborske taktike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta