Saša Gajser: Nisem pričakoval, da bo Dare odstopil in Zlatko odšel. To sem doživljal zelo emotivno

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
26.03.2020 20:35

Po odstopu Darka Milaniča glavni trener nogometašev Maribora o spremenjenem načinu vadbe, odhodih dolgoletnih sodelavcev in prihodnosti, ki jo kroji koronavirus

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Dva tedna je od njihovega zadnjega skupnega druženja na igrišču. Tudi v vsakdanjik nogometašev Maribora je močno posegla epidemija novega koronavirusa. Igrišča v Ljudskem vrtu so prazna, a delo ni povsem zastalo. "Klub je pokazal visoko raven organiziranosti in odgovornosti, takoj po izbruhu epidemije smo dobili jasna navodila, ki nam nalagajo odgovornost v še kakšnem drugem smislu, ne le nogometnem. Fantje vedo, kako se spoprijeti z nevarnostjo. Druženje je omejeno, so v izolaciji. Kolikor sem v stikih z njimi, to upoštevajo maksimalno, kar je edino pravilno," nam je o dnevih v samoizolaciji dejal Saša Gajser, ki je po odstopu trenerja Darka Milaniča prevzel vajeti v prvi ekipi vijoličastih.

Igralce spremljajo z GPS-napravami

Treningi 15-kratnih slovenskih prvakov so se spremenili. "Delamo po individualnih načrtih. Imamo hendikep, ker po navodilih zdravstvene službe ne smemo uporabljati rekvizitov. Tako so odpadli tudi individualni treningi z žogo. Sicer pa se fantje držijo načrta, spremljamo jih preko GPS-naprav, jih kontroliramo. Prepričan sem, da bomo skupaj prebrodili to stvar. Pomembna je tudi psihološka priprava, vsak posameznik se mora zavedati, da v tem trenutku nogometni treningi ne morejo biti optimalni, lahko pa z individualno vadbo, ki je bolj tekaške narave, na nenogometni način vzdržujejo kondicijo. Fantje delajo zelo dobro," nam je v telefonskem pogovoru opisal nekdanji reprezentant, ki je bil pod Kalvarijo vse od poletja 2011 v vlogi pomočnika glavnega trenerja.

Individualna vadba terja veliko teka. Tako v mestnem parku vzdržuje kondicijo Felipe Santos. 
Andrej Petelinšek

Z vztrajnostjo do poslanstva - nogometa

Pred prekinitvijo sezone je bil seznam poškodovanih dolg. A Zdravstveni delavci so zdaj obremenjeni z bojem proti covidu-19, vsi nenujni pregledi in posegi so preloženi. "Seveda tudi to vpliva na nas, veliko neposrednih stikov ne sme biti. Martin Milec je že v boljšem stanju. Če se bo prvenstvo nadaljevalo maja, bo pripravljen. Denis Klinar dobro napreduje, v začetku junija bi se lahko vrnil na treninge. Ostali so okej," nam je zdravstveni karton moštva razkril sogovornik.

​Zahovičeva in Milaničeva vloga je neizmerljiva

Vlogo (začasnega) glavnega trenerja je prevzel v turbulentnih časih. Nasledil je svojega dolgoletnega šefa Darka Milaniča, ki je odstopil po dveh zaporednih porazih in padcu na četrto mesto na lestvici. Prav na dan, ko je vodil zadnji trening na igrišču, je klub objavil, da se po skoraj 13 letih od vloge športnega direktorja poslavlja Zlatko Zahovič. Gajser ob odhodih sodelavcev, ki sta pustila velik pečat v slovenskem in mariborskem nogometu, ni ostal ravnodušen:

Saso Bizjak

​Na klopi (vsaj) do konca sezone

Čeprav mu je Milaničev odhod ponudil priložnost, da se spet preizkusi v vlogi, ki jo je opravljal že poleti 2015 po odhodu Anteja Šimundže, si takšnega scenarija ni želel. "Delo Zlatka in Darka sem spremljal z drugega vidika kot večina. Po slabših rezultatih mi niti na pamet ni prišlo, da bi prevzel ekipo. Vedno sem bil timski igralec in vedno bom, to bom zdaj zahteval tudi od sodelavcev. Skupna ideja in sodelovanje znotraj kluba se mi zdi najpomembnejše. Večkrat smo dokazali, da to zmoremo, verjamem, da bo Maribor tudi v prihodnje deloval tako."

Pomočnik si ni želel odhoda glavnega trenerja. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta