(PISMO BRALCA) (Ne)prava pot NK Maribor: Sprašujem se, kaj sedaj počne gospod Tavares na treningih

Asja Lednik
31.08.2021 14:48
Pismo bralca v nadaljevanju objavljamo v celoti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Spoštovani gospod Simon Rožman, sem star ljubitelj in navijač NK Maribor in tudi spremljam vse spremembe, ki jih nudite kot novi trener. Prosim, ne zamerite, če imam nekaj dobronamernih pomislekov na vašo tako imenovano pravo pot z mladimi in perspektivnimi izbranci.

Naj omenim na primer tekmo s Hammarbyjem, kjer je Maribor proti golu streljal kar 33-krat, nasprotnik pa le štirikrat. Razmerje je torej 8:1! Število doseženih golov pa 0:1! Vam to ne da nič misliti, zlasti v kontekstu s postavo, ki se je zoperstavila Hammarbyju? Ne vem sicer, zakaj je manjkal dosedanji golgeter, ki je Maribor reševal v zadnjih minutah ali celo sekundah podaljškov z redko videnimi mojstrskimi streli in predhodnimi preigravanji. Sprašujem se, kaj sedaj počne gospod Marcos Tavares na treningih, ali je totalno odpovedal, tako da ni dober več niti za rezervno klop? Ali pa je zamera po zastreljani enajstmetrovki tako velika, da je odpisan? Ne vem, ali so kdaj kaj takega doživeli svetovni zvezdniki kalibra Messi, Ronaldo, Zidane ...

Podobno razmišljam ob derbiju z Olimpijo in Koprom (2:0). Se temu lahko reče "prava pot"? Ali boste zmogli v najtežjih zadnjih trenutkih tekem brez Tavaresa, Kronavetra, sedaj še Pihlerja, le z Milcem in "novimi perspektivnimi talenti", je vprašanje za ... Pa brez zamere in dosti uspeha! 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta