Pet novih okužb v vrstah NK Maribor, tekma s Šahtarjem odpovedana, moštvo na treningu vodila Šuler in Bogatinov

Miha Dajčman
25.01.2021 10:10
Novi pozitivni primeri okužb s covid-19 med igralci in strokovnim štabom spreminjajo delovne načrte Mariborčanov v Turčiji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po novem načrtu moštvo na treningih namesto Maura Camoranesija vodita športni direktor Oliver Bogatinov in njegov pomočnik Marko Šuler. 
Gregor Wernig

Nov teden priprav v Turčiji so vijoličasti začeli s slabimi novicami, poročajo na klubski spletni strani. Prvi ukrep je odpoved predvidene ponedeljkove tekme proti ukrajinskemu prvaku. "Vodstvo Šahtarja smo takoj po prejetih rezultatih testiranja obvestili, da imamo nove primere s pozitivnimi izvidi, tako da bo popoldanska preizkušnja preložena," sporočajo iz NK Maribor. 

Po Jasminu Handanoviću sta bila med igralci na testu za covid-19 pozitivna tudi Jan Mlakar in Andrej Kotnik, dodatne težave pa prinaša korona vdor znotraj strokovnega štaba. Pozitivne izvide so imeli tudi Mauro Camoranesi, pomočnik trenerja Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki, v izolaciji sta tudi Andres Yllana ter Miguel Enrique Albino.

"Novonastala situacija je zahtevala temeljit posvet in prilagoditev načrta. Aktivnosti se tako nadaljujejo s treningi igralcev z negativnimi vzorci, delo z moštvom pa sta prevzela športni direktor Oliver Bogatinov in Marko Šuler, ki sta ob aktivaciji pripravljenega načrta B, v primeru izjemnih razmer, vodila ponedeljkov dopoldanski trening in do nadaljnjega naslednje aktivnosti v sodelovanju oz. po navodilih trenerskega tima," pojasnjujejo pri 15-kratnih slovenskih prvakih.

Jasmin Handanović je že nekaj časa v izolaciji.
Gregor Wernig
Gregor Wernig

Ponedeljkov program bo opravilo 23 igralcev, vsi razen Handanovića, Mešanovića, Mlakarja in Kotnika. "Upamo, da bo prihodnje obdobje minilo brez dodatnih zapletov. O usodi naslednjih tekem pa se bomo odločali sproti, glede na zdravstveno situacijo," še dodajajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta