(FOTO) Maribor poražen na turški uverturi, prve minute za novinca

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
22.01.2021 12:00
Srbski Čukarički z 1:0 dobil pripravljalno tekmo v Beleku
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Matko s soigralci ni sestavil učinkovite akcije.
Grega Wernig

Za nogometaši Maribora je prva preizkušnja zimskih priprav. V turškem Beleku so se na pripravljalni tekmi udarili s Čukaričkim. Srbska ekipa je dvoboj dobila z 1:0.

Brez Jasmina Handanovića in Jasmina Mešanovića so se morali znajti 15-kratni slovenski prvaki na prvem testu v letu 2021. Prvi je bil pozitiven na covid testu, v karanteno pa je moral tudi drugi, njegov sostanovalec v hotelski sobi. Izven kadra za dvoboj s Čukaričkim so ostali še mladi vratar Samo Pridgar, Mirko Mutavčić in Rok Kronaveter, ki je zaradi pozitivnega testa izpustil uvodni del priprav v Ljudskem vrtu.

Grega Wernig

Maribor si je v prvem polčasu pripravil nekaj priložnosti, a jih ni izkoristil. Žan Kolmanić je zatresel vratnico, strel Jana Repasa z razdalje je vratar odbil, Felipe Santos pa je s poskusom z desne strani iztržil le kot. Učinkovitejša je bila ekipa, ki se je na zimski odmor v srbski superligi odpravila s četrtega mesta. Ažbe Jug, vratar vijoličastih, je preživel dvoboj z napadalcem Đorđejem Jovanovićem, odbil njegov strel, po drugem pobegu pa mreže ni zmogel ohraniti nedotaknjene. Jug je v kazenskem prostoru naredil prekršek nad Milanom Savićem, enajstmetrovko pa je v vodstvo z 1:0 spremenil kapetan Čukaričkega Marko Docić.

Prva enajsterica vijoličastih, v kateri so bili Jug, Peričić, Pihler, Uskoković, Santos, Vrhovec, Repas, Kolmanič, Matko, Požeg Vancaš in Mlakar, ni sestavila izenačenja. Mauro Camoranesi jo je na igrišču držal do 57. minute, nato pa premešal celotno zasedbo z izjemo vratarja. Prve minute v novem klubu je na levi strani obrambe dobil Argentinec Ignacio Guerrico, z njim pa so vstopili še Martinović, Obreht, Koblar, Cretu, Dervišević, Bobarić, Kotnik, Bajde in Tavares.

Grega Wernig

V 77. minuti je priložnost dobil še vratar Ivan Šušak, ki je v Mariboru na preizkušnji. 23-letni Hrvat, ki je nazadnje branil za Rudeš, se je hitro izkazal, dobro posredoval po strelu napadalca beograjske ekipe, Marka Rakonjaca. Izkazal se je tudi 19-letnik na golu Čukaričkega. Novak Mićović je v finišu odbil poskus Gregorja Bajdeta, ustavil priložnost, s katero se je Maribor še najbolj približal izenačenju. V sodniškem podaljšku vratarju ni bilo treba posredovati, Bajde je z dobrega položaja žogo z glavo poslal mimo gola.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta