Oliver Bogatinov: Ne Milaniča, nasledil je Zahoviča

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.03.2020 08:38

Kdo je novi športni direktor NK Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Številni so pričakovali, da bo na klopi nogometašev Maribora nasledil Darka Milaniča, a v mozaiku 15-kratnih slovenskih prvakov je zamenjal kar Zlatka Zahoviča. Novi športni direktor je Oliver Bogatinov, so včeraj sporočili iz Ljudskega vrta. Gorenjec ni novinec pod Kalvarijo, na začetku sezone je postal strokovni vodja nogometne šole, po odstopu Milaniča je pomagal Saši Gajserju pri delu s člansko ekipo, dobra dva tedna kasneje pa prevzel še odgovornejšo vlogo. "To je velika čast in še večja odgovornost. Je pa velikega pomena, da se nove usmeritve Maribora in pogled na delovanje skladajo z mojimi vrednotami. Skromnost z zdravo mero ambicioznosti bo vodilo delovanja," obljublja 41-letnik.

Nesojeni hokejist, vajen pretresov

Vijoličasti tako v pisarni spet računajo na osebo, ki je na igrišču znala spretno spraviti žogo v gol. Bogatinov, ki se je v otroštvu, kot se za Jeseničana spodobi, na drsališču podil za pakom, je v prvi ligi v dresu Triglava, Celja in Kopra dosegel 33 golov. Najbrž bi jih bil še več, če ga ne bi ustavile poškodbe. "Ko sem si rekel, da kot trener ne bi želel igralca, kakršen sem sam, je bilo konec," je dejal o svoji igralski karieri. Zgodaj jo je zaključil. Šest operacij in polletno okrevanje po vsaki je terjalo svoj davek. Zadnjo tekmo v prvi ligi je za Koper odigral novembra 2004, pri 26 letih.

26. oktober 2002, Koper - Maribor Pivovarna Laško: Muamer Vugdalić in Žikica Vuksanović zaustavljata Bogatinova. 
Fpa
5. julij 2003, Koper - Dubnica
Fpa

​Korak nazaj? Korak naprej!

Na naslednji postaji se je dokončno uveljavil kot eden najperspektivnejših trenerjev pri nas. Aluminij je dvignil iz večnega boja za obstanek med prvoligaši, ga pripeljal do finala pokala in se v prejšnji sezoni spogledoval s kvalifikacijami za evropsko ligo. Ob poletni selitvi v Maribor so nekateri videli korak nazaj, a najboljši slovenski trener leta 2019 po izboru športnih novinarjev največjih medijskih hiš se je tudi v Ljudskem vrtu dobro znašel. V mladinski šoli je dobil vpogled v potencial najuspešnejšega kluba v državi. "Imeli bodo večjo prepoznavnost, kar pa seveda ne pomeni, da bo zdaj hkrati v začetni enajsterici pet mladih. Spremljalo se jih bo, načrtno razvijalo, toda priložnost si bodo morali zaslužiti s kvaliteto in odnosom do dela, odrekanjem. Ne bodo dobili priložnost samo zato, ker so mladi. Morali bodo pokazati še kaj več," pravi o izkušnjah iz mladinskega pogona.
Tam naslednika ne bo dobil, znotraj kluba bodo poiskale resurse, je dejal v prvem nastopu v vlogi športnega direktorja.

Aluminij je dvignil iz večnega boja za obstanek med prvoligaši, ga pripeljal do finala pokala in se v prejšnji sezoni spogledoval s kvalifikacijami za evropsko ligo.
Andrej Petelinšek

Nujna bo finančna reorganizacija

Bogatinov je šele drugi športni direktor v Ljudskem vrtu, kot njegov predhodnik se v pisarno ni preselil v rožnatih časih. V letu pred prihodom Zlatka Zahoviča je imel NK Maribor 3,2 milijona evrov dolgov, zdaj se ob rezultatski krizi pričakuje še finančna.

"Skromnost z zdravo mero ambicioznosti," bo vodilo novega prvega kadrovika vijoličastih. 
NK Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta