Matic Vrbanec: Bilo je živčno, a k sreči se nam je dobro izšlo

Miha Dajčman Miha Dajčman
29.07.2020 20:30

V novo sezono so startali tudi prvaki - nogometaši Celja - in z njimi do nedavnega kapetan Aluminija, ki v finišu prejšnje sezone svojemu novemu klubu ni mogel pomagati do naslova prvaka, ampak je le trepetal na tribuni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matic Vrbanec (levo) je eden redkih novincev, morda bo več nogometašev odšlo iz mesta ob Savinji. 
Nk Celje/Alen Hodžić

Tri pripravljalne tekme bodo Celjani odigrali pred uvodnim srečanjem z Muro v novi sezoni državnega prvenstva in toliko priložnosti bo imel Matic Vrbanec, novinec med grofi, da prepriča trenerja Dušana Kosiča. Ob tretjem asistentu lige v pred tednom končani sezoni, devetkrat je podal v 28 tekmah za Aluminij in petkrat zatresel mrežo nasprotnikov, je celjska okrepitev (iz Velenja) še 24-letni krilni napadalec Mičo Kuzmanović.
"Nismo navajeni na tako kratek oddih med sezonama, ampak nova je tu, moramo se pripraviti in že prvi dan smo začeli na polno," je start sezone opisal Matic Vrbanec, do pred kratkim kapetan prvoligaša iz Kidričevega, ki si je za oddih vzel le štiri dni. A za njim je vseeno manj naporen mesec, saj tekme ni odigral že od 21. junija, od napovedi njegovega prestopa v knežje mesto. Z novimi soigralci trenira že ves julij. "Dobro sem spoznal delo v Celju, zelo prav mi je prišlo, da sem imel več časa za prilagajanje. Prednost je tudi, da sem podrobno spremljal zadnje tedne in bom lažje osmislil želje trenerja," pravi 23-letni Haložan. Da mu bo lažje, so z njim veliko informacij delili soigralci, ki živijo v Mariboru in na Ptuju ter se skupaj vsak dan iz Slovenske Bistrice, kjer se dobijo, vozijo na treninge.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta