(FOTO) "Po najboljšem dopustu v zadnjih desetih letih" vijoličasti med brnenje strojev v Ljudskem vrtu

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
29.07.2020 17:01

Nogometaši Maribora so pričeli s pripravami na novo sezono

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Regent

V ozadju so brneli stroji, v hruški se je mešal beton, delavci so že lovili rok, da zahodno tribuno iz stare preobrazijo v novo, na igrišču pa so pele žoge. Tapkanje se je ustavilo, ko je trener druščino poklical na sestanek. Besed ni bilo veliko, trening, prvi v sezoni 2020/21, se je hitro nadaljeval. Vratarji so se ob strani ubadali z vajami, podobnim jogi, igralci pa so pri raztezanju sledili kondicijskemu trenerju. Ljudski vrt ni dolgo čakal, da se vsakdanji prizori iz življenja nogometašev ponovijo. Poletni dopust je bil letos kratek. "Odlično!" se po slabem tednu oddiha ni pritoževal branilec nogometašev Maribora Mitja Viler: "Kar se morja tiče, je bil najboljši dopust v zadnjih desetih letih. Ko je pavza v času turistične sezone, dobiš občutek dopusta. Ponavadi smo bili prosti konec maja, ko na plaži ni bilo žive duše."

Zmage ne štejejo, ko pridejo porazi

Koronakriza je temeljito premešala urnik, odnesla klasične priprave. Vijoličasti so jih začeli z dvema treningoma, v soboto jih čaka prva pripravljalna tekma, na kateri namerava trener Sergej Jakirović preizkusiti večino izmed 31 nogometašev, ki so pod Kalvarijo krenili v novo nogometno leto. "Dva meseca med pandemijo smo bili brez nogometa. Takrat smo vsi stokali in jokali. Zdaj se je treba prilagoditi. Tudi v prejšnjih letih je bila poletna pavza dolga le kakšnih sedem ali deset dni. Zdaj se nam ni zgodilo nič strašnega. Smo profesionalci, nadaljevali bomo, kjer smo končali," je povedal Jakirović.

Kratka je bila pavza, sestanek je bil kratek. 
Tadej Regent
Neobičajno kuliso z brnenjem strojev so imeli prvi dan novega nogometnega leta vijoličasti.
Tadej Regent

Veseli novincev in povratnikov

Z okrepljeno ekipo bo lovil slovenski prestol. Če so v finišu prejšnje sezone vratar Ažbe Jug, branilec Ilija Martinović in napadalni vezist Jan Repas pomagali le na treningih, so zdaj enakopravni člani moštva. "Vemo vse o njih, so normalno v konkurenci. Prinesli bodo dodatno kvaliteto, svežo kri. Zadovoljen sem, kar so pokazali na treningih, Martin Kramarič in Aljoša Matko pa sta se dokazala v Bravu. Postavila sta dober vzor mladim, kako se kaliti na posoji in se vrniti na velika vrata," se je novincev in povratnikov razveselil Jakirović. Med poletjem se bo vijoličasta vrsta najbrž nekoliko zredčila, trener je nekaterim mlajšim nogometašem priporočil, da poiščejo priložnost na posoji, saj želi sezono začeti s preverjenim kadrom.

Tadej Regent
Tadej Regent

Evropske zanke za favorite

Prva uradna tekma 15-kratne slovenske prvake čaka 13. avgusta, ko bodo v uvodnem krogu prve lige gostili Aluminij, dva tedna kasneje jih čaka prvi krog kvalifikacij za evropsko ligo. "Sploh ne vem, kdaj je žreb," je pred evropskim poletjem priznal Viler. Veliko je še neznank. "Nič še ni dorečeno, ne vem, če odločajo podaljški, penali, kako se razvrščajo varne države … Žreb bo ključen še veliko bolj kot v prejšnjih letih," meni Primorec, ki se zaveda moči Maribora: "Močni smo bili v boju na dve tekmi, goli v gosteh so nam pogostokrat pomagali."

Tadej Regent
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta