Vijoličasti v Šiško: Po veliki nesreči še vedno dovolj izbire

Marko Kovačevič
21.11.2020 10:00
Nogometaši Maribora bodo danes ob uri, ki je bila običajno rezervirana za smučarje, z Bravom krenili v finiš jesenskega dela sezone.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Špiro Peričić verjame, da lahko Maribor najde ustrezno zamenjavo za poškodovanega Nemanjo Mitrovića. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Zgodnje kosilo jih čaka. V terminu, ki je bil običajno rezerviran za alpske smučarje, se bo danes igral … nogomet! Nogometaši Maribora se bodo ob 13.45 v ljubljanski Šiški udarili z Bravom. "Fantje so pripravljeni igrati kadarkoli, ne glede na termin in igrišče. Verjamem, da bomo tudi ob tej uri videli našo dobro predstavo," je o nenavadnem terminu dejal trener vijoličastih Mauro Camoranesi.

Ko je predstavljal načrte za dvoboj 12. kroga prve lige, še ni vedel, da štiri mesece ne bo mogel računati na Martina Milca. Kot smo že poročali, bo bočni branilec ločen od ekipe zaradi pozitivnega testa na doping. Je bilo pa že pred sporočilom Uefine dopinške komisije jasno, da bo mariborska obramba oslabljena. Zaradi poškodbe kolena ji v tej sezoni najbrž ne bo mogel pomagati Nemanja Mitrović. "To je velika nesreča, Nemanja je izkušen, dober igralec, odličen vodja na terenu. Zagotovo nam bo manjkal, imamo pa srečo, da je v ekipi veliko dobrih igralcev. Aleks Pihler je skočil na njegovo mesto. Sodeč po treningih se zelo dobro znajde, izvrsten bo na tej poziciji," je branilec Špiro Peričić razkril, kdo bo v zadnji liniji zamenjal Mitrovića.

Pihler, ki je večino kariere igral v zvezni vrsti, se torej spet seli. "Lahko igra na več pozicijah. Všeč so mi igralci, ki so prilagodljivi in lahko prevzamejo več vlog," je Ptujčana pohvalil Camoranesi. Po poškodbi se v postavo vrača Ilija Martinović, v kadru bo tudi Alexandru Cretu, ki pa po prebolelem koronavirusu, tako trener, potrebuje še kak teden, da bo stoodstotno pripravljen. Ne le v obrambi, prispevek Mitrovića bo manjkal tudi v napadu. Se je pa na zadnji tekmi pred dvotedenskim reprezentančnim premorom pred domžalskim golom dobro znašel Peričić. "Daj bog, da prevzamem to vlogo," si je zaželel Dalmatinec. "Nemanja je zabil tri gole, ima višino, odličen skok. Manjkal nam bo. Smo pa z Ilijo Martinovićem, ki je izpustil nekaj tekem, dobili višino. Skupaj sva lahko nevarna v skokih po prekinitvah."

Camoranesi je na večini tekem prisegal na sistem 3-4-3, v drugem polčasu proti Domžalam pa se je odločil za precej bolj ofenzivno postavitev 4-3-3. Jo bo uporabil večkrat? "Šlo je za menjavo zaradi nuje, morali smo se odzvati po poškodbi. Domžale so imele v igri samo enega napadalca, tako da smo se na to prilagodili. V prihodnosti se lahko zgodi vse, tudi takšna postavitev je mogoča," je ostal skrivnosten Argentinec z italijanskim potnim listom. Bravo je po odličnem uvodu v sezono padel v formi, po oktobrskem reprezentančnem premoru še ni slavil.

"Všeč mi je, igra zelo dobro, uspešen je v posesti žoge, kar potrjuje kvaliteto v zvezni vrsti. Je pa za pričakovati, da bodo proti nam posegli po bolj obrambni postavitvi, najbrž bolj obrambno usmerjeni," predvideva Camoranesi.

Zalet za finiš jesenskega dela sezone so vijoličasti nabirali tudi z interno pripravljalno tekmo. Ker so v koronadobi mednarodne pripravljalne tekme skoraj nemogoče, nižjeligaši pa so za letos že končali vadbo, so v Ljudskem vrtu kar svoje nogometaše razdelili v dve moštvi. "Velja izpostaviti, da so vsi pokazali voljo po udeležbi, tekmovanju, sodelovanju na simulaciji tekme. Tavares je zabil hat-trick, Mešanović, Kotnik in Santos so bili zelo dobri, tudi Mihelič in Cretu sta prispevala svoj delež. Pomembno je videti voljo pri vseh igralcev. Predvsem zdaj, ko nas čaka šest tekem v enem mesecu, je zelo pomembno, da so vsi igralci v dobrem stanju," je zaključil Mauro Camoranesi.

Prisluhnite Večerovemu podkastu o nogometu na povezavi TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta