(FOTO) Vijoličasti spet skupaj in z žogo: To je priložnost za zapostavljene igralce

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
18.05.2020 20:31

Nogometaši Maribora po 66 dneh premora na skupinskem treningu, za trenerja Sergeja Jakirovića so že prejšnji bili zelo koristni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Koliko je pokazal termometer? 36 stopinj? Dobro, lahko greste naprej. Procedura pred vhodom je vzela nekaj časa, pot do igrišča se je zavlekla, opomnila, da so preventivni ukrepi in higienski standardi, ki jih narekuje boj proti koronavirusu, še vedno koristni. Previdnost ni odveč, je pa v Ljudskem vrtu kar nekaj signalov, da se življenje vrača v ustaljen ritem. Če ne prej, je to postalo jasno, ko so se igralci zapodili v prvi ogrevalni krog. Skupaj. Kot ekipa. Po 66 dneh prilagojene vadbe so nogometaši Maribora opravili skupinski trening.
Poligon je bil pripravljen, radovedneži so izza ograje zrli proti igrišču, športni direktor Oliver Bogatinov je sklical kratek sestanek in vadba se je začela. Najprej tek, nato vaje z žogo, premagovanje ovir na poligonu. "Kot bi bil na avdiciji," se je zasmejal trener Sergej Jakirović, ko ga je televizijska ekipa postavila pred stojalo z mikrofonom. Novinec na klopi vijoličastih je svojim varovancem prvič po prevzemu službe dovolil kontakte. "Vračamo se v to, kar je nogomet. V zadnjih desetih dneh smo opravili veliko dela, počasi dvigamo napore. Že v prvem krogu nadaljevanja prvenstva želimo biti na najvišji ravni in čim prej ujeti ekipe pred nami," je dejal, preden je nogometaše začel razporejati po igrišču.

Andrej Petelinsek

Počasnost je le fama

Saj jih je razporejal že prejšnji teden, a vadba v manjših skupinah ima omejitve. Na neki način so se za člane najuspešnejšega slovenskega kluba šele včeraj začele prave priprave za finiš sezone v prvi ligi. "Prave so opravili že po individualnih programih. Testiranja so pokazala, da so v zelo dobrem stanju. Program smo začrtali, kot da bi bili v tretjem tednu priprav," je ugotovitev popravil trener. Da bodo povsem nared v začetku junija, ko naj bi se nadaljevalo prvenstvo, potrebujejo minimalno štiri tedne. Po njegovem izračunu so na polovici. "Žoga je glavna v nogometu. Nismo atleti. Trudimo se, da vsak trening zastavimo zanimiv za nogometaše in koristen za trenerje. Tudi v skupinah po šest smo veliko naredili v taktičnem pogledu," je prepričan Jakirović. Že pred prvim skupinskim treningom je izluščil nekaj ugotovitev o vijoličasti posadki. "Ugotovil sem, kar sem predvideval. Imamo zelo dobre igralce. Ustvarila se je fama, da Maribor nima hitrosti, da so igralci počasni, a tega na terenu nisem videl."

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Korošec le na obisku

Na treningih je že ponudil priložnost svežim močem, mladinci Rok Maher, Žan Vipotnik in Mirko Mutavčić vadijo s prvo ekipo. "Zanimivi igralci, ki so v selekcijah do 17 in 19 let standardni reprezentanti, igrajo v elitnih krogih evropskega reprezentančnega nogometa za mlade. Na treningih so videti zelo dobro. Ob prvi priložnosti jih bomo poslali v ogenj. Ne želimo pa, da bi kdo izgorel. Pritisk bo velik, mladinci zagotovo ne bodo vlekli voza," pravi trener. Ekipe pa ne bo okrepil včerajšnji obiskovalec. Marko Šuler je s tribune pozdravil nekdanje soigralce. "Zdaj je predsednik Dravograda, čestital sem mu za funkcijo. Verjetno je zdaj videl, kako težko je biti predsednik," je Jakirović - ki je nekoč igral na Prevaljah ter še ima na Koroškem prijatelje - poskrbel, da se ugibanja o velikem povratku upokojenega branilca niso razvila v kaj več kot šalo.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta