Vrnitev bundeslige: Čudno vzdušje brez hrupa in prepovedana slavja brez kazni

Pripravil Uroš Gramc
17.05.2020 21:11

Ob prvih tekmah v eni od petih najmočnejših evropskih nogometnih lig po prekinitvi zaradi koronavirusa so padali rekordi. Toda niso vsi Nemci navdušeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Vsi so malce lažje zadihali, nogometaši, navijači, funkcionarji. Šport v Evropi se je v obdobje po koronavirusu podal z nemško ligo. In ker so bile tribune še prazne, so cifre za televizije temu primerne: nemški športni program Sky je v soboto popoldan ob pol štirih, ko je bilo na sporedu prvih pet tekem, zabeležil rekord gledanosti - šest milijonov. Kar 3,68 milijona gledalcev je plačalo ogled, kar je dvakratnik običajnega, 2,45 milijona jih je spremljalo tekme na brezplačnem kanalu.

Kampl (desno) je začutil bolečino v predelu dimelj.
EPA
Nogometaše Herthe je evforija ponesla in so se objeli, Dedrick Boyata je celo poljubil soigralca Marka Grujića ob avtogolu Hoffenheima, a čeprav niso spoštovali varnostne razdalje v državi, ki vse stavi na pravila, jih kazen ni doletela.
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta