(FOTO) Tiha maša tokrat uspešnejša za Maribor, Ivanović z edinim golom na tekmi odločil štajerski derbi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
19.03.2022 19:27

Skoraj 90 minut je vodilna ekipa prve lige imela igralca več na igrišču, blok Celja pa je s strelom z bližine v drugem polčasu prebil Đorđe Ivanović

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
En gol je bil dovolj za slavje vijoličastih.
Andrej Petelinšek

Ponovili so se prizori s tekme proti Muri. Stadion je bil prazen, mikrofon uradnega napovedovalca je ostal izklopljen, glasbe ni bilo, tudi semaforja z rezultatom v Ljudskem vrtu niso prižgali. So pa nogometaši Maribora na drugi tekmi, ki so jo zaradi kazni disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije morali odigrati brez navijačev, ujeli boljši izkupiček. V štajerskem dvoboju so z 1:0 premagali Celje.

V Ljudskem vrtu sta se udarila sedanji in nekdanji trener Maribora - Radovan Karanović in Simon Rožman.
Andrej Petelinšek

Radovan Karanović, trener Maribora je spremenil postavitev, v zadnjo linijo postavil tri igralce. Kaznovanega Nemanjo Mitrovića je v zadnji liniji zamenjal Luka Uskoković, ob Maxu Watsonu pa je kot osrednji branilec zaigral še sicer vezist Antoine Makoumbou. Le dve minuti je Celje igralo v polni postavi. Za prekršek nad Aljažem Antolinom je bil Tomislav Tomić sprva kaznovan z rumenim kartonom, a je sodnik David Šmajc po pregledu posnetka spremenil odločitev in kapetana grofov z rdečim kartonom poslal z igrišča. Takrat se je tekma končala tudi za Antolina, poškodba je bila prehuda, ravno ko so ob stadionu viole opozorile, da tudi one na daljavo spremljajo tekmo, so mladega reprezentanta odpeljali z igrišča. Zamenjal ga je Rok Kronaveter.

Andrej Petelinšek

Le dve minuti so Celjani igrali v polni postavi – prekršek Tomića nad Antolinom, sodnik Šmajc mu je po pregledu posnetka za prekršek nad Antolinom pokazal rdeči karton. Tekma se je končala tudi za Antolina, zamenjal ga je Kronaveter.

Izkušeni napadalni vezist se je dokopal do najlepše priložnosti za Maribor v prvem polčasu. Po dolgi podaji Makoumbouja je najprej poskusil z levico, vratar Celja Matjaž Rozman je strel odbil, v drugo pa je Kronaveter udaril z glavo in zadel … vratnico! Rozman, ki je v vlogi kapetana zamenjal Tomića, se je izkazal še, ko si je po kotu na desnico žogo nastavil Đorđe Ivanović. Ko sta v sodniškem podaljšku s streli z roba kazenskega prostora poskusila Kronaveter in Marko Alvir Tudi Celje je dočakalo svojo priložnost. Po prodoru Miča Kuzmanovića je s strelom z bližine poskusil Tjaš Begić, a vratar Ažbe Jug je bil pripravljen.

Gregor Sikošek je z nastopom zaključil v prvem polčasu.
Andrej Petelinšek

Pred odmorom so vijoličasti izgubili še enega igralca. Gregor Sikošek se je poškodoval ob trku s Kuzmanovićem. Na levo stran se je preselil Ignacio Guerrico, na desno pa rezervist Nino Žugelj. Tudi v drugem polčasu se je pod prvo obetavno priložnost podpisal Kronaveter, tresnil z razdalje, a za nekaj centimetrov zgrešil gol. Celje je sicer prepustilo pobudo gostiteljem, a so tudi varovanci Simona Rožmana znali pogledati proti golu. V 65. minuti so zahtevali enajstmetrovko, VAR-pregled je pokazal, da vezist vijoličastih Marko Alvir v kazenskem prostoru ni igral z roko – vsaj ne na nedovoljen način -, a so se grofi kljub temu dokopali do priložnosti. Po kotu je bil blizu zadetku Žan Zaletel.

Viole so tudi tokrat tekmo spremljale ob stadionu.
Andrej Petelinšek

Maribor je številčno prednost izkoristil v 69. minuti. Guerrico je serviral predložek z leve strani, Alvir pa je z glavo nastavil žogo na desnico Đorđeju Ivanoviću, ki je z bližine suvereno matiral Rozmana. Najodmevnejša zimska okrepitev vijoličastih se je podpisala pod svoj drugi gol pod Kalvarijo.

Đorđe Ivanović je dosegel svoj drugi gol v vijoličastem.
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek

Bilo je dovolj, da se je po treh tekmah brez polnega izkupička Maribor podpisal pod zmago in vsaj za en dan prednost pred drugim Koprom, ki bo jutri gostil Aluminij, povišal na šest točk, pred Olimpijo, ki jo čaka sosedski dvoboj z Domžalami, pa na osem. S prvega mesta se bodo vijoličasti odpravili na reprezentančni premor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta