(FOTO) Hvala za vse drame, redsi! Runde z razlogom od Liverpoola do Maribora

Borut Planinšič ml.
26.06.2020 20:58

Od Maribora do Liverpoola se je nazdravljalo na konec tridesetletnega čakanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Liverpoolovi navijači so konec 30-letnega čakanja proslavili tudi v mariborskem baru Oz.
Saso Bizjak

Kako je, če čakaš trideset let? "Rušijo zid pri Brandenburških vratih," je pred tremi desetletji pisalo na prvi strani Večera. Udarna vest naslovnice je 30. aprila 1990, ko je Liverpool postal nogometni prvak Anglije, bila, da je Tomo Česen preplezal južno steno Lhotseja. Na športu, da sta si Dražen Petrović in Vlade Divac končno izborila mesti v prvih peterkah Portlanda in Lakersov. Pa da Ivan Lendl ostaja št. 1 tenisa.
Ja, vse to na dan, ko je Liverpool predčasno osvojil naslov, ki ga ni ponovil vse do predsinoči. Kako se je z dramo, ko so bili rdeči velikokrat tako blizu in mnogokrat tako daleč od ponovitve generacije velikega Kennyja Dalglisha, spopadal Boris Seidl? Vodja navijačev Liverpoola na Štajerskem je, privrženec redsov od leta '76, ko je imel šest let. Tisti oddaljeni naslov je pričakal v ... "Vojski! V Makedoniji, v Štipu. Ni še bilo interneta, zato sem si le predstavljal, kako noro mora biti v Liverpoolu. Jaz v Štipu velike fešte nisem imel, spomnim se, da sem se ga napil in to je bilo to," se je zasmejal.

Liverpool sinoči ...
EPA
... in Maribor danes.
Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta