(FOTO) Celjani pozabili igrati nogomet, Aluminij izkoristil slabosti prvakov, a za tekmo z Olimpijo ostal brez Kadrića

Miha Dajčman
17.02.2021 18:00
V zaostali tekmi je Aluminij z 1:0 premagal Celje, tekmo je zaznamovala sporna sodniška odločitev
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kidričani so slavili prvič po 29. novembru (14. krog proti Gorici). To je bila prva prvoligaška zmaga Oskarja Drobneta na trenerski klopi.
Tadej Regent

Kidričanom je v dvoboju tekmecev z začelja lestvice - tekma bi morala biti odigrana pred enim tednom, a je bila zaradi zasneženega in zamrznjenega igrišča prestavljena - uspelo poglobiti krizo aktualnih prvakov. Ti so izgubili desetič v tem prvenstvu in tretjič zapored, v celotnem prejšnjem prvenstvu so izgubili le petkrat. Aluminij z zmago ohranja varno prednost petih točk pred zadnjo Gorico, ki pa je prav tako v pomladni del vstopila v boljši formi, kot jo je kazala jeseni. Kidričani so slavili prvič po 29. novembru (14. krog proti Gorici). To je bila prva prvoligaška zmaga Oskarja Drobneta na trenerski klopi, česar se je iskreno razveselil.

Tekma ni postregla z lepo in povezano igro. K temu je pripomoglo tudi mehko igrišče, ki ni bilo primerno za hitro igro. Med boljšimi na igrišču je bil že v prvem polčasu 20-letni napadalec šumarjev Haris Kadrić. A je bila obramba Celja z Matjažem Rozmanom na čelu na mestu. Tudi sicer so bili ​Drobnetovi izbranci bolj razigrani in nevarni. Ekipa Jirija Jarošika, ki je vpisal drugi poraz v prvi slovenski ligi v dveh tekmah, je do prve priložnosti prišla šele v 30. minuti. Gostitelji so mrežo Aluminija sicer zatresli ob koncu prvega dela, a je glavni sodnik Alen Borošak gol razveljavil zaradi prepovedanega položaja Ivana Božiča. Kmalu zatem je imel znova priložnost Kadrić, a streljal mimo desne vratnice.

Tadej Regent

Po neatraktivnem prvem polčasu je bilo v drugem povsem drugače, čeprav kvaliteta igre ni bila bistveno boljša. Po dveh priložnostih na vsaki strani je prelomni trenutek na tekmi sledil v 54. minuti. Nekdanji kapetan Aluminija Matic Vrbanec je zunaj kazenskega prostora storil prekršek nad Korejcem Dohyunom Kimom. Sodnik Borošak je na začudenje nogometašev pokazal na enajstmetrovko in ​Kadrić jo je uspešno izvedel.

Celjani so nato vse moči usmerili v napad, a se na igrišču to ni poznalo. V 83. minuti je bil znova v ospredju povratnik med Kidričani Kadrić - po prerivanju v kazenskem prostoru je dobil drugi rumeni karton in bil izključen. "Vedeli smo, da moramo prekiniti negativen niz. Vesel sem, da nam je uspelo in da sem zadel za zmago. Bi se pa rad opravičil soigralcem, vsem v klubu in nasprotnikom za rdeči karton. Vedno grem na zmago, a danes sem šel čez mejo. Bogu sem hvaležen za zmago. Upam tudi, da sem bom iz tega kaj naučil," se je kesal Haris Kadrić, ki ne bo mogel igrati v nedeljo proti Olimpiji. Morda bo moral izpustiti še kakšno tekmo več.

Tadej Regent

Celjani so v zaključku tekme še imeli priložnost za izenačenje. Zadeli so okvir vrat, žoga se je odbila, a le na golovo črto in tako je ostalo pri 1:0. "Zelo slabo smo igrali, v zadnjem tednu smo pozabili igrati nogomet. To ni bil nogomet, bolj je bilo podobno ragbiju," je bil razočaran trener Celja Jiri Jarošik. Po tekmi še ni želel govoriti o Mariboru, zaveda pa se, da je po dveh zaporednih porazih pred težko nalogo.

"Na takem igrišču je bilo težko igrati. Namenoma smo jim pustili iniciativo, da smo lahko izkoristili njihove slabosti. Škoda, da nismo dosegli še kakšnega gola. Smo pa bili končno nagrajeni za borbo in osvojili smo prepotrebne tri točke," je bil zadovoljen trener Aluminija Oskar Drobne, ki se že veseli srečanja z Olimpijo, proti kateri bodo njegovi varovanci še bolj motivirani.

Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta