Ocena trenerja Maura Camoranesija: Tanka meja med najboljšimi in običajnimi

Marko Kovačevič
15.02.2021 03:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mauro Camoranesi je prepričan, da so bili njegovi nogometaši uspešnejši v dvobojih. 
Andrej Petelinšek

Da mirno spremlja tekme, le redko vstane s klopi, smo že navajeni. Tudi tokrat ni bilo nič drugače. Mauro Camoranesi, trener nogometašev Maribora, po remiju z 1:1 proti Bravu ni povzdignil glasu. Vsaj v javnosti ne. "Znova tekma, ki je postala zapletena. Zadev, ki bi jih morali popraviti, nismo uspeli. Zapletemo se do te mere, da moramo vse postavljati na novo, loviti zaostanek in vse skupaj postane težje," je dejal o predstavi vijoličastih v 21. krogu prve lige.

Pred tekmo je opozarjal, da morajo nogometaši odpraviti napake v obrambi. Pa osnovna naloga ni uspela, še na sedmi tekmi zapored se Maribor ni izognil prejetemu golu. "Nogomet je poln detajlov. Osnovna izhodišča so igra, fizična pripravljenost, taktika, a največ je odvisno od načina, kako odigraš. Če smo stoodstotni, smo najboljša ekipa v Sloveniji. Če pa smo z glavami na 90 ali 95 odstotkih, smo povsem običajna ekipa," je Camoranesi dejal o kotu v 21. minuti, po katerem je David Brekalo Bravo odpeljal v vodstvo.

Čeprav je Maribor dolgo sestavljal akcije, ki so vsaj malo zadišale po zadetku, je trener vztrajal z začetno postavo. Le dve menjavi je opravil. "Ni bilo treba prej poseči po menjavah. Kolmanič in Santos sta dobro opravljala delo v obrambi, se vključevala naprej, zvezni igralci so nadzorovali dogajanje na igrišču, Rudi je bil nevaren, tudi Matko in Mlakar sta opravila svoje," je pojasnil Argentinec, ki tokrat tudi ni uporabil na prejšnjih tekmah močnega orožja, spremembe igralnega sistema. "Ni bilo potrebe. Imeli smo dva štoperja proti njihovemu enemu napadalcu, tri veziste proti trem njihovim, a so bili naši superiornejši v posesti žoge, Santos in Cretu na desni strani ter Kolmanič in Požeg Vancaš na levi so dobivali dvoboje," je našteval, zakaj je od prve do zadnje minute vztrajal s sistemom 4-3-3.

"Si!" je Camoranesi izstrelil še odgovor na vprašanje, ali je Ažbe Jug v 21. krogu rešil ekipo. "Če ne bi bilo njegovih posredovanj, bi lahko izgubili. Res pa je, da so bile tudi situacije, s katerimi bi lahko zmagali."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta