(POGOVOR) Čeprav bo težko, si Rene Krhin želi v reprezentanco

Miha Dajčman
17.02.2021 08:00
Nogometaš iz Jakobskega Dola bo Castellonu skušal pomagati v boju za obstanek v drugi španski ligi. Junija bo znova pregledal ponudbe klubov s celega sveta, vrat Ljudskega vrta si ne zapira
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Ljudskem vrtu bi igral, ko bo v najboljši formi. Foto: Tadej REGENT
Tadej Regent

Minuli teden je Rene Krhin po poletju 2020, ko mu je potekla pogodba s francoskim prvoligašem Nantesom, sklenil sodelovanje s Castellonom, ki zaseda zadnje mesto v drugi španski ligi. Po enem letu brez igranja tekem si sedaj 30-letni nogometaš iz Jakobskega Dola želi vrnitve v tekmovalni ritem, novim delodajalcem bo pomagal v borbi za obstanek v drugem rangu španskega nogometa.

V ponedeljek je bil Krhin že na klopi za rezervne nogometaše na tekmi proti Fuenlabradi, ki jo je Castellon izgubil z 1:2. S slovenskim reprezentantom smo se pogovarjali na dan tekme. Dotlej je z ekipo opravil tri treninge in pričakuje, da bo do prvega nastopa trajalo še nekaj tednov, ko bo primerno pripravljen, čeprav je tudi doma redno treniral. Castellon za 18. mestom, ki zagotavlja obstanek, zaostaja štiri točke. Krhin verjame, da bi se lahko moštvo z nekaj dobrimi rezultati hitro dvignilo po lestvici. V Castellon je bil Rene Krhin pripeljan tudi kot igralec, ki lahko igra na mestu osrednjega branilca, nam je razložil: "Potrebovali so osrednjega branilca. Zadnje tekme v Nantesu sem igral na tem mestu in bilo jim je všeč, to so iskali. Tudi meni morda to v tem trenutku bolj ustreza, ker je morda za fizično pripravljenost manj zahtevno mesto in bom lahko postopoma napredoval. Si pa kot osrednji branilec še bolj na udaru. Odgovornost je še toliko večja, če pride do napake."

Potrebovali so ga takoj

Krhina veseli, da je končno našel novo sredino. "Potem ko mi je že jeseni kar nekaj možnosti podlo v vodo, smo se zdaj bolj resno pogovarjali s prvoligaškim Elchejem in Castellonom. Elche je potreboval nekaj časa za odločitev, Castellon pa me je potreboval takoj in nisem želel, da tudi ta priložnost splava po vodi. To je dobra priložnost, da v treh mesecih in pol treningov z ekipo pridem v formo in se normalno vrnem v nogomet," odločitev pojasnjuje Rene Krhin, ki se zaveda, da v zadnjih mesecih do zaključka dogovorov z nekaterimi klubi ni prišlo, ker že dolgo ni odigral nobene tekme.

Do poletja si želi Krhin znova igrati na najvišjem nivoju. "Ko bom v pogonu, ko bom imel za seboj nekaj tekem, bo lažje in povsem drugače bom lahko razmišljal o prihodnosti. Ne bi pa rad govoril o tem, kam si želim. Zagotovo bom imel več možnosti, kot sem jih imel v zadnjih tednih," meni nekdanji nogometaš Interja, Bologne, Cordobe in Granade. Čeprav je še lani razmišljal o igranju nogometa na kateri drugi celini, da bi odkrival tudi nove kulture, se mu sedaj zdi dobro, da je izbral okolje, ki ga že pozna. "Zelo resne pogovore smo imeli z ekipami z drugih celin, a veliko držav je imelo težave tudi zaradi koronavirusa, moštvom so se proračunu zmanjšali, klubi niso bili več tako sigurni. Na koncu smo se po ponudbah iz prvih in drugih lig iz petih nogometno najmočnejših držav v Evropi tudi s pomočjo agenta odločili za Španijo. Morda sem naredil korak nazaj, a v želji, da storim še kakšnega naprej. Več pa bo jasno poleti," pravi Jakobčan.

V Mariboru bi se veliko pričakovalo

V minulih mesecih se je Krhinovo ime povezovalo tudi z Mariborom, kjer se je pred odhodom v Inter nogometno razvil. Za časopis Ekipa je pred dnevi razložil, da se k vijoličastim, s katerimi je bil v stiku, ni želel vrniti kot turist, ampak želi v Maribor dobro pripravljen. Tudi sedaj ne načrtuje, da bi se že poleti vrnil v Maribor. "V vsakem primeru si želim v Mariboru igrati v drugačnih razmerah kot sedaj, ko mi manjka tekem. V domačem klubi bi se od mene veliko pričakovalo in v Mariboru bi rad igral v najboljši formi. Kako bo poleti, ko še imam nekaj drugih načrtov, pa bomo videli," si vrat Ljudskega vrta, kjer bi rad zaigral tudi zaradi svoje družine in prijateljev, predvsem pa dedka, ki ga je vozil na treninge, ne zapira 30-letni vezni igralec. Se je pa v prejšnjih tednih Krhin nasmejal spletni objavi, ki je dvignila veliko prahu, ko so ga povezovali s prestopom k Rogaški Slatini: "O tem nisem vedel nič. Klicali so me prijatelji, če je res, nam je pa bilo zabavno. Nekdo se je zelo potrudil, pogodba je izgledala pristna."

Po nekaj dneh povratka v Španijo se je Krhin ustalil v predelu Benicassim, v predmestju Castellona, ki leži ob balearskem morju. Državo in jezik pozna, zato s prilagajanjem ne bo imel težav. Motiviran bo tudi zaradi želje po povratku v reprezentanco, za katero je igral na 48 tekmah in dosegel dva gola: "Težko se bo vrniti v reprezentanco, saj je potrebno gledati v dobro ekipe. V državnem dresu morajo igrati najbolje pripravljeni, ki lahko največ dajo. Jaz sem vedno dal maksimum in to selektor tudi ve. Ne obremenjujem se s tem, rad pa bi se čim hitreje, brez poškodb, vrnil na visok nivo,"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta