(FOTO) Blamaža Maribora: Izpad iz Evrope proti polprofesionalcem po enajstmetrovkah

A.L., M.D., STA
27.08.2020 20:37

Nogometaši Maribora so evropsko pot pričeli in tudi zaključili proti klubu Coleraine iz Severne Irske. Ta domuje v istoimenskem mestu s 25.000 prebivalci in velja za polprofesionalni klub. Ustanovljen je bil leta 1927, klubski stadion Showgrounds pa ima 2500 pokritih sedišč. Tekmo so odločili kazenski streli, ki so se končali z rezultatom 4:5 v korist gostov. Pri Mariborčanih je kazenski strel zgrešil Rudi Požeg Vancaš.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Vijoličasti so bili veliki favoriti na prvi tekmi v sezoni, a te vloge niso upravičili. Bili so podjetnejši, toda premalo konkretni in agresivni. Podprvaki Severne Irske so se disciplinirano branili, igrali so čvrst nogomet in dosegli največji uspeh v zgodovini kluba, v Evropi so napredovali prvič po 17 letih (takrat v pokalu Intertoto), v predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo so pred enim tednom s težavo, z golom v zadnji minuti, premagali predstavnika San Marina. Da gre za nižje rangirano ekipo, smo lahko videli med polčasom, ko se je z rezervisti ogreval kar trenerjev sin. "To tekmo si bo zapomnil za celo življenje," je bil presrečen trener Oran Kearney.

Maribor si je sicer priigral več priložnosti od gostov, a je bil odlično razpoložen vratar Otočanov Gereth Deane. Gostje so presenetljivo povedli v 62. minuti, varovanci Sergeja Jakirovića so hitro izenačili, v 66. minuti je zadel Rudi Požeg Vancaš, ki je gol proslavljal s prstom na ustnicah. Le komu je bil namenjen? Tekma se je po rednem delu končala z 1:1. Ob koncu prvega podaljška je enajstmetrovko zapravil Amir Dervišević, zadel je prečko. O potniku v drugi krog kvalifikacij za evropsko ligo so odločali kazenski streli. V petih serijah je bilo devet uspešno izvedenih enajstmetrovk (uspešni so bili Dervišević, Jan Mlakar, Marcos Tavares, Jasmin Mešanović, Ažbe Jug pa ni obranil dobenega strela gostov), v zadnjem strelu za Maribor je vratnico zadel Rudi Požeg Vancaš, sledil je gol Bena Dohertyja in Severni Irci so se lahko veselili.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta