Vlaganje v trajnostni razvoj kot konkurenčna prednost

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
25.04.2023 02:31

Gospodarstvo stopa v negotove čase, polne izzivov. Intenzivna izraba naravnih virov, podnebna kriza, naraščajoče geopolitične napetosti, visoke cene energentov, hrane …

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Soočamo se z največjo preobrazbo gospodarstva od industrijske revolucije dalje, ki pa s sabo prinaša tudi številne nove priložnosti za podjetja. Spremembo strategije poslovanja in poslovnih modelov zaradi navedenih okoliščin bodo podjetja, ki bodo znala izkoristiti digitalizacijo in razvoj tehnologije ter trgov, lahko izkoristila tudi za hkratno trajnostno transformacijo. Za njih zato negotova prihodnost ni breme, temveč priložnost.

Kako prehod v zeleno prihodnost podpira NLB?

Odločitev za trajnostni razvoj, ki nas uči vnovičnega krožnega sodelovanja z naravo, namesto njenega linearnega izkoriščanja, poleg pozitivnega učinka na naš planet prispeva tudi k uspešnosti in konkurenčnosti podjetja in je tudi dolgoročni odgovor na energetsko krizo.

Ravno zato trajnost postaja vse pomembnejši element poslovanja podjetij. To spremembo pospešeno zaznavajo tudi v NLB, kjer so že stopili na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno delovanje. K temu spodbujajo tudi stranke in partnerje ter skladno s potrebami trga nenehno prilagajajo ponudbo trajnostnega financiranja.

Andrej Meža, direktor Poslovanja z malimi in srednjimi podjetji, je izpostavil: »V NLB imamo poleg finančne podpore tudi ogromno znanja in izkušenj, s katerimi lahko prispevamo k lažjemu in bolj gladkemu trajnostnemu prehodu podjetij.«

Ena izmed osnovnih zavez NLB Skupine je namreč dvig kakovosti življenja v njihovi domači regiji JV Evrope, da bo postala ne le uspešnejša in okoljsko bolj vzdržna, temveč tudi bolj vključujoča. Gre za trajnost v najširšem pomenu besede, ki poleg okoljskega vključuje tudi družbeni in upravljavski vidik.

Arhiv naročnika

NLB Zeleni krediti za podjetja – ugodnejše financiranje trajnostnih projektov

NLB ponuja ugodnejše pogoje v primerjavi z redno ponudbo banke pri projektih financiranja:

  • energetske učinkovitosti,
  • proizvodnje energije iz obnovljivih virov,
  • trajnostne mobilnosti,
  • trajnostnega kmetijstva,
  • projektov, ki prispevajo k prehodu v krožno gospodarstvo,
  • in ostalih projektov s trajnostno komponento.

Poleg ugodne finančne podpore pomagajo podjetjem premagovati trajnostne izzive tudi s strokovnimi nasveti ter na ta način prispevati k lažjemu in bolj gladkemu trajnostnemu prehodu podjetij.

Naročite se na sestanek in pridobite ugoden kredit za lažji prehod v zeleno prihodnost.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

Sposojene vsebine