Apple kljub nižjim številkam presegel pričakovanja Wall Streeta

STA
05.05.2023 09:07

Delnice Appla so se do konca rednega dela borznega trgovanja v četrtek pocenile za 0,99 odstotka na 165,79 dolarja, v podaljšanem trgovanju po objavi rezultatov pa podražile za 2,49 odstotka na 169,92 dolarja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prodaja iphonov je v primerjavi z drugim četrtletjem lani narasla za 1,5 odstotka na 51,33 milijarde dolarjev, kar je več od pričakovanj.
EPA

Ameriški tehnološki velikan Apple je v prvem letošnjem trimesečju ustvaril 94,8 milijarde dolarjev prihodkov, kar je 2,5 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, a vseeno nad pričakovanji trga. Čisti dobiček je bil s 24 milijardami dolarjev nižji za štiri odstotke.

Prodaja iphonov je medtem v primerjavi z drugim četrtletjem lani narasla za 1,5 odstotka na 51,33 milijarde dolarjev, kar je več od pričakovanj, saj je visoka inflacija zmanjšala povpraševanje tudi po elektronskih napravah. Prihodki od prodaje Applovih računalnikov Mac so po drugi strani medletno padli za 31 odstotkov na 7,2 milijarde dolarjev. Padla je tudi prodaja tablic ipad, prihodki od prodaje storitev pa so narasli na rekordno vrednost 20,9 milijarde dolarjev.

"Veseli nas, da smo kljub zahtevnemu gospodarskemu okolju dosegli rekordni rezultat na področju storitev in rekordno drugo četrtletje za iphone. Naša baza aktivnih naprav je na najvišji ravni doslej," je v izjavi zapisal glavni izvršni direktor Appla Tim Cook. Glavni finančni direktor podjetja Luca Maestri pa je povedal, da se je upravni odbor odločil za odkup lastnih delnic v vrednosti 90 milijard dolarjev.

Delnice Appla so se do konca rednega dela borznega trgovanja v četrtek pocenile za 0,99 odstotka na 165,79 dolarja, v podaljšanem trgovanju po objavi rezultatov pa podražile za 2,49 odstotka na 169,92 dolarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta