Daleč od srca

Janez Kovačič Janez Kovačič
02.03.2020 11:27

Francoski Renault je lani posloval slabše, kot je upal. Poslovni prihodki so bili manjši za 3,3 odstotka, je priznala Clotilde Delbos, ki zgolj začasno domuje na pariškem Boulogne Billancourt, kjer čaka, da jo bo 1. julija zamenjal novi prvi človek Luca de Meo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vinko Kernc

Ta zanesljivo ni in predvsem ne bo smel preslišati vsega tistega, kar so ob objavi slabših poslovnih rezultatov sporočili iz vladne Elizejske palače. In morda jih ne bi smeli povsem brezbrižno preslišati tudi na tej strani Karavank.
Renault je sestavni del težavne zveze, ki jo sestavljata še Nissan in Mitsubishi. Ta se zadnje leto in pol srečuje s številnimi problemi, ki jih je vsaj deloma zakuhal Carlos Ghosn, nekoč nesporni vladar korporacije. Toda če je bilo vsaj za Nissan znano in napovedovano, da bo poslovno leto, ki se zanj konča zadnji dan marca, problematično, se je zdelo, da se bo pri Renaultu nekako izšlo. Pa se ni. Ko je Clotilde Delbos povedala, kar pač je, je dodala še marsikaj drugega. Napovedala je začetek »obsežne poslovne konsolidacije in nižanja stroškov«, ki naj bi vključevalo tudi morebitno zapiranje tovarn in odpuščanje presežnih delavcev. Gre torej za ukrepe iz železnega repertoarja reševanja nakopičenih problemov, pri čemer bodo kratko – to tako ali tako ni novo – v največji meri potegnili zaposleni.

Bruno Le Maire, francoski finančni minister
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta