(VIDEO) Klemen Prepelič s starostniki Doma Danice Vogrinec metal na koš. Pride naslednjič z Luko Dončićem?

Gregor Grosman Gregor Grosman
20.07.2023 15:20

Med pripravami na svetovno prvenstvo si je košarkarski reprezentant vzel čas za obisk Doma Danice Vogrinec, v katerem prebiva tudi njegova babica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Prepelič se je s stanovalci Doma Danice Vogrinec pomeril v metanju žoge na koš.
Andrej Petelinšek

Pobreško enoto Doma Danice Vogrinec je danes obiskal slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič in se s tamkajšnjimi stanovalkami in stanovalci pomeril v metanju žoge na koš. Maja Kovačič, namestnica direktorja, je povedala, da se je ideja o športnem obisku Klemnu porodila že v času pandemije koronavirusa. Takrat je obljubil, da bo prvič, ko bo v Sloveniji in bo imel čas, obiskal stanovalce tega doma.

Na Pobrežje so ob tem dogodku pripeljali tudi stanovalce drugih enot. Vsi skupaj so se na dvorišču razdelili v dve ekipi, ki sta skušali doseči čim več košev. Kapetan prve je bil uslužbenec Doma Danice Vogrinec Oliver, drugo je vodil Klemen. Stanovalci in zaposleni so za obe ekipi navijali enako srčno, končni rezultat pa sploh ni bil pomemben.

Andrej Petelinšek

Prepelič je premor med pripravami na svetovno prvenstvo izkoristil tudi za druženje z babico Marijo Kresnik, ki biva v tem domu. Da lahko preživi nekaj časa s svojo babico, nima cene, je poudaril. S stanovalci doma in zaposlenimi v njem se je fotografiral, v pogovoru z babico, ki je njegovo metanje na koš pospremila z glasnim aplavzom, pa dejal, da pogreša njen domači bezgov sok.

V pobreški enoti doma upokojencev biva tudi babica Klemna ​Prepeliča Marija Kresnik.
Andrej Petelinšek

Na vprašanje, ali bo kdaj s seboj pripeljal tudi Luko Dončića, glede na to, da so mnogi oskrbovanci že vse življenje strastni ljubitelji košarke in so za naše reprezentante v preteklosti ob olimpijskih igrah in evropskih prvenstvih navijali oblečeni v reprezentančne drese, je Klemen Prepelič odgovoril: "Če bo šlo, z veseljem. A Luka ima toliko obveznosti, da je skoraj nemogoče, da se to uvrsti v njegov urnik. Kolikor ga poznam, se z veseljem udeležuje takšnih dogodkov, a v ospredju so tekme."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta