(ODZIV) Se Arsenovič s predsednikom DZ Zorčičem res dogovarja o ustanovitvi nove, pete stranke KUL?

15.10.2021 11:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič je na zadnjih županskih volitvah v Mariboru kandidiral s podporo SMC Zdravka Počivalška.
Andrej Petelinšek

Mariborski župan Saša Arsenovič se je na današnjem srečanju z novinarji pred ponedeljkovo sejo mestnega sveta opredelil tudi do navedb v časniku Delo, po katerih naj bi se bil s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem dogovarjal o ustanovitvi nove, pete stranke koalicije ustavnega loka (KUL). Kot je povedal Arsenovič, gre zgolj za čudna politična natolcevanja: "Ne grem v nobeno stranko za državnozborske volitve. Z županovanjem v Mariboru in kot predsednik vzhodne kohezije imam več kot dovolj izzivov. Ne glede na to, kdo bo v vladi, pričakujem, da bo Maribor dobil to, kar si zaslužimo."

Saša Arsenovič je zanikal, da bi se z Igorjem Zorčičem dogovarjal o ustanovitvi nove stranke.
Sašo Bizjak

Informacij, da vodi pogovore z Arsenovičem, ki je na zadnjih županskih volitvah v Mariboru kandidiral s podporo SMC, kot tudi kočevskim županom Vladimirjem Prebiličem, ki ne skriva ambicij po političnem delovanju na državni ravni, za Delo sicer ni želel komentirati niti Zorčič, je pa pogovore potrdil Prebilič: "Ni skrivnost, da nas je nekaj županov zaskrbljenih in bi se angažirali. Prepričan sem, da je prišel čas za novo avtonomno politično zgodbo, ki ne bo reciklaža sedanje politike. Naša zgodba ni v ničemer povezana s Kulom," je za Delo povedal Prebilič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta