Maribox v sodelovanju z SNG Maribor: Vladi predlagali ukrepe za odprtje (kino)dvoran

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.05.2020 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

V Mariboxu so v sodelovanju z SNG Maribor na pristojna ministrstva že pred tedni poslali predloge ukrepov, s katerimi bi lahko v kinodvoranah in gledališču ponovno sprejeli obiskovalce. "Sproščanje ukrepov gre v pravo smer. Omejitve v številu obiskovalcev pomenijo, da naše poslovanje ne bo dobičkonosno, vseeno pa to razumemo kot prvi korak k oživitvi kulture. Pričakujemo, da se bo stanje normaliziralo, seveda ob upoštevanju priporočil, ki veljajo že zdaj," je dejal Stipe Jerić, direktor Mariboxa.
Vladi so predlagali deset ukrepov, pod katerimi bi lahko obiskovalci varno uživali v kulturnem dogajanju. Med temi so razkuževanje rok ob prihodu v objekt, uporaba mask za zaposlene, v dvoranah bi obiskovalci zasedli vsako drugo vrsto, med njimi pa bi bila varnostna razdalja (družine lahko sedijo skupaj). Med projekcijami in predstavami bi bili daljši premori, namenjeni čiščenju in razkuževanju, dvorane bi dodatno prezračevali, vhodi in izhodi bi bili ločeni. "Podobne ukrepe smo uvedli že pred epidemijo, s tem ne bi imeli težav ob ponovnem zagonu. Seveda če bi ti ukrepi veljali le za določen čas," še pravi Jerić.
V Mariboxu so čas epidemije, ko beležijo 100-odstotni izpad prihodkov, izkoristili za obnovitvena dela, prenovili so sedeže v dveh dvoranah ter v celoti prenovili kavarno v pritličju, obnavljajo pa tudi teraso.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta