(FOTO in VIDEO) Leonart izštekani doma pripravili izjemen večer v čarobnem Sodnem stolpu

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.04.2023 10:17

Mariborska pop rock skupina Leonart se je v okrepljeni zasedbi na dveh razprodanih koncertih domači publiki predstavila v akustični izvedbi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Četverici skupine Leonart se je za izštekane doma pridružilo še sedem nastopajočih.
Sašo Bizjak

Atraktivno prenovljeni Sodni stolp v Mariboru, s katerim upravlja kulturna četrt Minoriti, obiskovalcev ne pusti ravnodušnih. Če pa v prvem nadstropju stolpa, ki je del srednjeveškega obzidja mesta, v akustični izvedbi še zaigra Leonart, večer postane čaroben. Še preden so v soboto pred publiko stopili člani mariborske pop rock zasedbe z okrepitvami, je bilo med pogovori prisotnih, ki so si še pravočasno zagotovili vstopnico za prvega od dveh akustičnih koncertov, slišati navdušenje nad izjemnim koncertnim prizoriščem ob Dravi. "Mater, to pa bo. Lep prostor. Magičen," je frontman Leonarta Sebastijan Lukovnjak publiki prenesel svoje besede s petkove generalke. Ni se motil.

V akustični izvedbi je Leonart najprej navdušil v oddaji Izštekani na Valu 202 pri Juretu Longyki, nato na Izštekanih 10, izdal je tudi akustični album. V tem žanru, okoli katerega se vrtijo zadnji dve leti, so se člani te glasbene zasedbe želeli predstaviti tudi v domačem Mariboru. Zaigrali so že znane skladbe z novim aranžmajem, predstavili pa tudi nekaj novih skladb.

Sašo Bizjak
Maribor - Sodni stolp - koncert skupine LeonArt -
Saso Bizjak

Sebastijanu Lukovnjaku (kitara, vokal), Andreju Knehtlu (kitara, spremljevalni vokal), Martinu Počkarju (bas kitara, spremljevalni vokal) in Marku Brvarju (bobni) so se na odru pridružili Zsofi Klacsmann (čelo), Doris Šegula (violina), Blaž Korez (tolkala), Dejan Štuhec (klaviature, klavirska harmonika) ter Tina RitlopNina Fajertag in Matic Ačko (spremljevalni vokali).

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Razširjena zasedba se je dobro ujela, vstopi za izštekane doma pridruženih članov skupine so bili izbrani premišljeno. Godala so prvič zazvenela pri skladbi Dim nad mestom, po kateri sta si vidno zadovoljna kepico podala Lukovnjak in Knehtl. Tisti, ki so na koncert prišli v dvoje, so si bili med Podoknico vse bolj blizu. Ko je Korez pri Novi zvezdi zaigral na udu in je bila na več stoletij stari steni Sodnega stolpa videti senca udarjanja po afriškem glasbilu, se je zdelo, kot da smo se preselili drugam, v drugo časovno obdobje. Med balado Sanjam te je v Sodnem stolpu zavladalo romantično vzdušje, družno pa je publika s skupino zapela ob v eno skladbo združenih hitih Leonarta Vrh sveta in Moje mesto.

"Tako dobro se imamo, da verjamem, da bo kdo na koncert prišel še jutri," je v šali navrgel Lukovnjak. Koncert petnajstih skladb so Mariborčani zaključili z Novim dnem, refren te skladbe je po priklonu nastopajočih in bučnem aplavzu publike a cappella zazvenel še enkrat. 

Sašo Bizjak

Danes ob 20. uri bo v Sodnem stolpu še drugi koncert Izštekani doma skupine Leonart.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta