(AVDIO) Grema na skajp z dijakinjo Glorio Džankić: Ne matura, pandemija je zrelostni izpit

Miha Dajčman Miha Dajčman
21.04.2020 19:16

Matura bo ali je ne bo? Kako bo izvedena in kdaj? Dijaki zaključnih letnikov se ob učenju na daljavo in pripravah na maturo ukvarjajo tudi s temi vprašanji. Da so zadnji tedni za maturante stresni, nam je potrdila dijakinja II. gimnazije Maribor Gloria Džankić. Minuli konec tedna je nastopila na virtualnem 20. Kulturnem maratonu II. gimnazije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gloria Džankić se sprašuje, zakaj bi maturanti bili skupina, ki bi se izpostavila in šla v šolo, če morajo vsi drugi državljani še naprej upoštevati vladne ukrepe.
Miha Dajčman

Ukvarja se s poezijo, poje, bere, raziskuje, o vprašanju letošnje mature govori odkrito tudi zato, ker je diabetik in s tem del rizične skupine v času epidemije novega koronavirusa. Ne izogiba se maturi, pripravlja se na pregovorno zrelostni izpit, ki to po njenem mnenju ni, saj da je v tem trenutku zrelostni izpit spopadanje s pandemijo. Želi si študirati psihologijo, za vpis na program potrebuje veliko točk, tudi zato jo skrbi, kako bo matura izvedena in ali sploh bo, saj si želi dobrega rezultata.

Pogovoru lahko prisluhnete tudi v avdio obliki na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-skajp-gloria-dzankic{/soundcloud}​

Mladi smo navajeni komunicirati preko družbenih omrežij. Koliko pa v zadnjih tednih pogrešate fizične stike, druženja v živo s prijatelji, sošolci?
"Spletni mediji lahko na neki način nadomestijo druženje, pogovore, ampak to ni enako kot druženje v živo, manjka osebni stik. Spletni stik ni nadomestljiv s fizičnim."

Minuli konec tedna je II. gimnazija organizirala že 20. Kulturni maraton. Tokratni je bil virtualen, tudi vi ste nastopili.
"Glasbeni dogodek smo predvajali na internetu. Kdorkoli si je lahko ogledal koncert. S prijateljem sva posnela komad. Fajn je bilo sodelovati."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.