(AVDIO) Grema na skajp s Teodorjem Grubišičem: Starejša gospa, ki nima veliko, bo dala napitnino

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.04.2020 18:46

Teodor Grubišič je taksist in prokurist podjetja Mestni taksi, ki v času epidemije stranke, ki spadajo v rizično skupino in si prevoza ne morejo privoščiti, vozi brezplačno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Teodor Grubišič se nam je po skypu oglasil od doma, kjer tako kot njegovi sodelavci čaka klice strank.
Miha Dajčman

Preko spletne aplikacije Skype smo se tokrat pogovarjali s Teodorjem Grubišičem, voznikom taksija in prokuristom podjetja Mestni taksi. Oglasil se nam je od doma, kjer tako kot njegovi sodelavci čaka klice strank. V času epidemije novega koronavirusa je Grubišič s sodelavci razvil idejo, da bi za stranke, ki spadajo v rizično skupino in si tega ne morejo privoščiti, omogočili brezplačni prevoz.

Prisluhnite pogovoru na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-skajp-teodor-grubisic{/soundcloud}
Taksisti ste se hitro prilagodili na nove razmere in uvedli uporabo zaščitnih sredstev. Kaj vse se je spremenilo?
"V trenutku smo morali nabaviti zaščitne maske in čistila. Maske so bile takrat še dostopne v redni prodaji in težav ni bilo. Po brskanju po spletu in spremljanju napovedi smo lahko reagirali še pravi trenutek. Smo v stiku z ljudmi in varnost ter zdravje sta pomembna za nas in za stranke. Vsak šofer je že od začetka imel zaščitne rokavice, zaščitno masko ter pršilo, ki so ga za razkuževanje kljuk in sedežev uporabili, takoj ko je stranka zapustila vozilo."
Javni prevoz je ukinjen, za uporabnike ste na voljo le taksisti. Se je povpraševanje po vaših storitvah povečalo?
"Mislili smo, da se bo povpraševanje povečalo, ker smo edini preostali javni prevoz. Mislili smo si 'to bo to', pa ni. Stanje je slabše kot pred epidemijo. Kličejo nas stalne stranke, ki še delajo - trgovci, zdravstveni delavci ... Ni veliko rednih klicev, ljudje se zadržujejo doma. Nekaj dela pa imamo tudi zaradi akcije, ki smo jo začeli v našem podjetju."
Zakaj ste se odločili, da omogočite brezplačne prevoze?
"Najprej smo po razglasitvi epidemije nekaj časa počakali, ker smo pričakovali veliko več dela. Ko smo spoznali, da je dela manj, smo se odločili, da ne bomo samo sedeli doma in čakali. Staknili smo glave, vsak je podal mnenje in odločili smo se, da bomo pomagali ljudem, starejšim. Ponujamo brezplačne prevoze v trgovino, do lekarn, ljudem gremo po nakup in zdravila. Vse opravimo po predpisanih navodilih, ukrepih in priporočilih. Kar nekaj ljudi se je odzvalo. Predvsem taki so poklicali, ki se z nami ne vozijo, ker imajo nizke pokojnine. Starejšim vsak privarčevani evro pomeni veliko. Vse delo pa opravljamo brezplačno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta