(AVDIO) Grema na skajp z Ani Belina: Če boste potrpeli vi, bomo tudi mi

Miha Dajčman Miha Dajčman
31.03.2020 18:54

Ani Belina je energična 90-letna prababica sedmim vnukom in stanovalka Doma Danice Vogrinec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z Ani Belina smo se pogovarjali po omrežju Skype, ki ga v Domu Danice Vogrinec uporabljajo za stike varovancev s sorodniki.
Miha Dajčman

Pred tridesetimi leti se je po smrti moža in ob upokojitvi preselila v Dom Danice Vogrinec. V enoti na Taboru živi v prvem nadstropju, njena soba, ki jo pospravlja in čisti sama, je opremljena z njenimi slikami, ki so nastale med bivanjem v domu. Ani Belina številni poznajo po tem, da zbira medijske zapise o predsedniku države Borutu Pahorju in mu jih pošlje ob koncu leta, ta pa ji na poklon odgovori.
Zgovorna 90-letnica v dneh izolacije že malo pogreša bližnje, a jih lahko vidi tudi po omrežju Skype, saj so se v Domu Danice Vogrinec odločili, da tako vsaj malo nadomestijo prepoved obiskov v domu. Ani, kot želi, da jo ljudje kličejo, se vedno bolj spozna na tehniko. Pomagajo ji mladi in sin, tokrat pa ji je za stik z nami na pomoč priskočil fizioterapevt v Domu Danice Vogrinec Uroš Gajšt. V prostoru, od koder se je oglasila Ani, je vseskozi čivkala papiga Ara, da bi nas Ani bolje slišala, ji je med pogovorom zato Gajšt uredil še zvočnike. Še pred našim klicem je prelistala Večer, v katerem najprej prebere preblisk, misel na zadnji strani časopisa, potem pa vse ostalo, kar jo zanima.
Vabljeni k poslušanju pogovora na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-ani-belina{/soundcloud}
"Prebliski so mi zelo všeč, ker so velikokrat pozitivni. No, zdaj pa sem vesela, da je v feljtonu roman Kolesar Marka Radmiloviča," pove skrbna bralka. Zelo je vesela, da ima v domu starostnikov Večer, bala se je, da v teh dneh ne bo mogla do njega. Preden ga odpre, ga za vsak primer malo "pošprica, dezinficira", pove v šali in razumno prikima, ko ji omenimo, da časopis v tiskarni nastane brez fizičnega stika ljudi, raznašalci pa uporabljajo zaščito.

Ani Belina številni poznajo po tem, da zbira medijske zapise o predsedniku države Borutu Pahorju. Ta jo je konec preteklega leta tudi obiskal.
Barbara Bradač
Ani Belina
Miha Dajčman
Ani Belina na odprtju razstave slik in ročnih del v razstavišču Studenček
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta