(AVDIO) Grema na kafe z Matjažem Šalamunom Šalco: Na živce mi gredo prazne obljube

Miha Dajčman Miha Dajčman
21.05.2019 18:33

Matjaž Šalamun - Šalca je uradni napovedovalec na tekmah NK Maribor, soavtor oddaje HBDJKV, tretjina Reporterja Milana in solastnik podjetja Caar, ki se ukvarja z restavriranjem starodobnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Včasih so ljudje govorili, da je nekdo prišel za župana, da si bo napolnil žepe. Zdaj imamo župana, ki je prišel s polnimi žepi. Mislim, da si zasluži čas in mir. Naj dela. Četudi kdaj v hecu rečemo, da si bo prvo 'porihtal' Koroško."
Sašo Bizjak

Danes bo NK Maribor na svojem stadionu zmagoslavno dvignil lovoriko za 15. naslov državnih prvakov. Ob tej priložnosti smo se ob kavi v Ramzes pubu srečali s prvim glasom Ljudskega vrta in sodelavcem nogometnega kluba iz Mladinske ulice, Matjažem Šalamunom - Šalco. Radijec je v gostilni na Pobrežju, kjer živi zadnja tri leta, pil macchiato z radensko. Pogovarjali smo se o NK Maribor, HBDJKV, Reporterju Milanu in Mariboru.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-matjaz-salamun-salca{/soundcloud}
NK Maribor bo danes petnajstič dvignil v zrak lovoriko za naslov državnega prvaka. Je kaj nervoze pred čago?
"Gre bolj za samo dejanje. Ne bom skrival, da smo mislili postati prvaki že prej. Proslavo smo imeli razprodano, a se žal ni izšlo. Bili smo žalostni in tudi jezni. Slačilnica je reagirala tako, pa tudi publika. Šport je nepredvidljiv. Prvaki smo postali v Celju, zadnja domača tekma je, da se dvigne ta pokal. Zadovoljstvo je. Mi v klubu smo zabavo imeli po tekmi v Celju, smo si pa želeli, da bi bila prej."
Bili ste na sprejemu nogometašev pred Ljudskim vrtom, ko ste se z njimi opolnoči vrnili iz Celja. Okoli sto ljudi je prišlo, tudi sami ste prižgali baklo ...
"To je ritual. Tudi vsi igralci so jo. Ve se, kakšna so pravila glede signalnih raket in čemu so namenjene - to ni uporaba na športnih objektih. A na to gledam drugače, ker sem včasih sam stal na jugu. Absolutno pa ne podpiram metanja bakel na igrišče, ker je to nevarno. Je pa lepo, poseben občutek, ko se vžgejo bakle, čeprav gre zaradi tega denar iz klubske blagajne. Ne znam pa si razložiti tega, da nekdo na vzhodni tribuni vrže baklo, da bi koga zadel. Verjamem, da mi ta človek ne bi znal navesti razloga za to dejanje. Nezadovoljstvo lahko danes izražaš na tisoč in en način. Imamo socialna omrežja, možnosti je mnogo več, kot jih je bilo takrat, ko sem jaz začel hoditi na stadione. Nekoč smo jezni čakali sodnika Krajnca pod zahodno tribuno ..."

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta