Grema na kafe z Borom Greinerjem: Dovolimo si videti, kako je Maribor čudovit

Miha Dajčman Miha Dajčman
19.02.2019 19:06

Bor Greiner je novinar in odgovorni urednik Radia City, Mariborčani ga poznajo tudi kot voditelja različnih prireditev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bor Greiner si želi, da bi ljudje ugotovili, da se jim ni treba lagati, da so srečni, ni jim treba drugih goljufati in hoditi po njih, da so zadovoljni.
Andrej Petelinšek

Z Borom Greinerjem smo se srečali v Gramofonoteki v Tyrševi ulici. "Tu sva, ker sem len in imam blizu do doma in do radia," je priznal. Naročil si je kamilični čaj, ker ga kava naredi hiperaktivnega, kar včasih ni dobro, pravi.
Zdi se, da vlogo radijca in odgovornega urednika živite na vsakem koraku in čez cel dan. Kakšna je vaša vloga?
"Da ljudje razumemo stvari, ki se dogajajo okoli nas, jih dajemo v predale. Nekdo mene da v predal novinar, drugi v predal urednik, tretji v predal prijatelj ali norec. Sebe bolj dajem v pozicijo, kako lahko sebi koristim v dani situaciji. Moje drugo vprašanje je, ali lahko to naredim na način, da koristim tudi tebi ali pa ti vsaj ne škodim. To je moje vodilo. Ostalo pa so oznake ljudi, ki si jih dajemo, da se lažje razumemo. Meni je vseeno, če kdo reče, da je kristjan ali pa musliman, pomembno mi je, ali mi bo pomagal 'šauflati' premog, ko bo treba, in ali mi bo kot moj sosed nastavil bombo. Vseeno mi je, kako se imenuje. Ko se s kom pogovarjam in mi reče, da je duhovnik, ga ne bom takoj označil za dobrega človeka, počakal bom, da bom videl, ali bo čez prag cerkve vrgel nekoga, ki bo potreboval pet evrov. V Mariboru smo imeli primere, ko je nekdo nekoga vrgel čez prag. Ne pristajam na nalepke in etikete, to se mi zdi preživeto. Tudi z levim in desnim političnim sistemom nas 'fopajo'. Mislim, da obstajajo dobri in slabi politiki. Vseeno mi je, kdo bo Maribor pripeljal v boljše čase, pomembno je, da bomo skupaj bolje živeli."

Bor Greiner
Andrej Petelinšek
Bor Greiner
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta