(AVDIO) Grema na kafe s Simono Mandl: Odločitev, da bo Europark tu, ni bila napačna

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.05.2020 05:00

Simona Mandl vodi največje nakupovalno središče v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Europark živi tesno z Mariborom, ne samo da mestu Europark mora vračati, to si tudi želi," pravi center managerka Europarka Simona Mandl.
Andrej Petelinšek

Z očitki, da je nakupovalno središče na desnem bregu Drave, v bližini mestnega jedra, vplivalo na zamrtje središča mesta, se center managerka Europarka Simona Mandl ne ukvarja veliko. Pravi, da je Europark tudi servis za ljudi, ki živijo in delajo v mestu, Mariboru pa da si želijo vračati z družbeno odgovornostjo in to tudi počnejo. Ob tem pove, da ob vikendih v Europark prihajajo tudi tujci, ki se kasneje odpravijo v center mesta in tudi tam pustijo denar. V koncernu SES Spar European Shopping Centers ji zaupajo, o tem priča večletni status vodje v nakupovalnem središču, kjer je zaposlenih med 900 in 1000 ljudi. Na delo se vsak dan vozi iz sosednje občine Kungota, Maribor pa opisuje kot izjemno mesto. Srečali smo se v kavarni Ginger, pila je belo kavo.
Največje nakupovalno središče v Mariboru še ni polno, kot je bilo pred epidemijo novega koronavirusa. So pa trgovine in lokali zdaj odprti. Kako ste doživljali zadnja dva meseca?
"Zadnji tedni so bili zelo pestri. Soočili smo se z ugasnitvijo poslovanja v veliki večini trgovin in lokalov. Vseskozi so bile odprte le živilske trgovine. To je bil za Europark velik pretres s poslovnega vidika, zame pa osebni pretres, saj z Europarkom živim že 18 let. Emocionalno se te dotakne, ko se sprehodiš po ulicah, hodnikih in je vse tiho, prazno in temno. Iz dneva v dan smo se prilagajali smernicam NIJZ, spremljali smo razvoj gibanja epidemije, obveščali smo poslovne partnerje in obiskovalce, glavna skrb pa je bila usmerjena v to, da so vsi, ki so prihajali in sedaj prihajajo v naše nakupovalno središče, maksimalno varni. Ne delamo samo tega, kar nam nekdo predpiše, ampak dodamo tudi svojo noto, poteze nadgrajujemo in verjamemo, da bodo stranke to opazile in se vračale."

Pogovoru prisluhnite na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-simona-mandl{/soundcloud}
Drži podatek, da ste prejšnji ponedeljek, ko so se ponovno odprle vse trgovine, beležili rekordne prihodke?
"Tega ne bi mogla potrditi, tega podatka še nimamo. Obisk nakupovalnega središča je bil primerljiv s čisto običajnim ponedeljkom. Ne bi rekla, da so odstopajoči tudi prihodki."

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta